Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Monique Westenberg openhartig over huwelijksaanzoek in André Hazes-docu

'Ik zat zeker op een roze wolk.'

Finale Miss Nederland 2021

Gisteravond ging de langverwachte documentaire van André Hazes in première in Koninklijk Theater Tuschinski in Amsterdam. In de vijfdelige serie zien we wat de zanger de afgelopen twee jaar heeft meegemaakt en vertelt hij openhartig over zijn verslavingen. Ook familie en vrienden komen aan het woord, waaronder zijn ex Monique Westenberg.

Verliefd

In de documentaire blikt André onder meer terug op zijn roerige liefdesleven. Zijn ex-vriendin, en de moeder van zijn zoon, Monique Westenberg is ook in de serie te zien en geeft daarin haar kijk op de hele situatie. Ze vertelt dat André en zij elkaar bijna tien jaar geleden leerden kennen door een gemeenschappelijke vriendin. Aanvankelijk vond ze hem veel te jong, maar ze gingen toch op date. Een etentje en een kus later, sloeg de vonk over. "En na twee weken stond 'ie voor mijn deur en zei hij: 'Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik ben tot over mijn oren verliefd'", vertelt Monique. "En ik zei: 'Ik ook.'" In die periode was André nog geen bekende artiest en zag het leven er heel anders uit voor het stel. "Ik heb hem wel zien veranderen door het succes", stelt Monique. "Onbewust is dat ook gegaan."

Huwelijksaanzoek

Fast forward naar eind 2020. Na 'een uitspatting met een presentatrice', gaat de André op romantische wijze op één knie voor Monique. Maar drie maanden later spatte het liefdessprookje toch uiteen. "Ik zat zeker op een roze wolk, samen. Elke dag hadden we het erover. Dat was hartstikke fijn", blikt Monique terug op de periode na het aanzoek. Aangezien we destijds middenin de coronatijd zaten, kon André niet optreden en ook niet naar de kroeg. Hij richtte zich volledig op zijn gezin, maar later bleek dat toch niet haalbaar voor hem. "Je komt tot de realisatie: misschien is dit toch niet wat ik wil", legt hij uit. "Zij is nu weer opnieuw verliefd geworden op deze man, maar ik ga niet volhouden dit te zijn." Hij vlucht het huis uit en kort daarna vond hij de liefde bij Sarah van Soelen. "Ik vind het gewoon allemaal heel zielig", vertelt hij over de situatie van Monique. "Ik heb dat gewoon niet netjes gedaan."

Donderslag bij heldere hemel

De breuk komt voor Monique als donderslag bij heldere hemel. "Ik haatte hem", vertelt ze. "Zoveel pijn had ik, zoveel pijn. Dat was een klap, echt een klap. Ik had het niet aanzien komen. Door hoe het thuis was." Zelf kijkt ze ook heel anders tegen de situatie aan. "Voor mij hoefde hij niet iemand anders te zijn. Zichzelf. Alleen hij weet niet wie hij zelf is. Ik kan ook niet exact zeggen wie hij is, want ik heb hem in zoveel gedaantes gezien."

Aan het einde van de docu wordt duidelijk dat Monique nog steeds André's grote liefde is. "Want niemand gaat meer voelen wat wij hebben gevoeld." En hoewel dat gevoel wederzijds is, zijn ze niet samen. "Hoe je nu bent, heb ik altijd gewild", zegt ze tegen haar ex. "Nu zijn wij niet samen, dat vind ik moeilijk. Ik gun het Dré ook zo, maar ik ben veel te bang."

De documentaire André Hazes is nu te zien op Videoland!

Bron: RTL Boulevard | Beeld: Brunopress

Showbizz
  • HILVERSUM, 29-08-2021, Studio 21 Finale Miss Nederland 2021 in Studio 21, Hilversum FOTO: Brunopress/Patrick van Emst Op de foto / On the photo: Monique Westenberg