Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Grazia tipt: deze films en series mag je de komende tijd niet missen

Wij kunnen niet wachten om de romantische miniserie From Scratch te kijken.

Nu het buiten steeds kouder wordt, is niets fijner dan met een dekentje op de bank te zitten om een film of serie te kijken. Geen inspiratie voor een leuke serie of film? No worries. Wij hebben een paar pareltjes voor je op een rijtje gezet.

André Hazes: Crossroads

Voor André Hazes: Crossroads volgde documentairemaakster Cheeru Mampaey André Hazes twee jaar in misschien wel de moeilijkste periode van zijn leven. In de vijfdelige docuserie is te zien dat de zanger worstelt met angsten en demonen. De zanger stelt zich kwetsbaar, zelfreflecterend en kritisch op, en dat maakt veel indruk op de kijker. Zo is hij onder meer openhartig over zijn verslavingen en wat voor effect dit heeft gehad op zijn naasten. Een echte must see. 

Nu te zien bij Videoland. 

The School for Good and Evil

Fans van Fate: the Winx Saga en The Umbrella Academy opgelet: Netflix komt met een nieuwe fantasyfilm mét sterrencast (Charlize Theron en Laurence Fishburne) die je niet wil missen. Sophie en Agatha zijn beste vriendinnen. Op een nacht worden ze weggevoerd naar een magische school voor toekomstige sprookjeshelden én slechteriken. Beiden denken ze naar the School for Good te gaan, maar toch wordt Sophie naar the School for Evil gestuurd. En dat verandert de band tussen de twee vriendinnen voorgoed.

Nu te zien bij Netflix.

Daley Blind: Nooit Meer Stilstaan

Daley Blind kent als voetballer veel hoogtepunten, maar ook een paar dieptepunten. Zijn zwaarste dieptepunt is als hij in 2019 zijn eerste hartstilstand krijgt. Voor Daley Blind: Nooit Meer Stilstaan wordt Daley anderhalf jaar na zijn laatste hartincident gevolgd en stelt hij zich open en kwetsbaar op over zijn zorgen en onzekerheden. Ook gaat hij in de documentaireserie in op zijn rijke carrière, tijd bij Ajax, Manchester United en FC Groningen.

Nu te zien bij Videoland.

From Scratch

Op zoek naar een heerlijke romantische dramaserie? Zoek niet verder. In From Scratch gaat de Amerikaanse Amy (Zoë Saldana) naar Italië om meer te leren over kunst. Daar leert ze de Siciliaanse chef-kok Lino (Eugenio Mastrandrea) kennen. De twee hebben een heel andere achtergrond, maar worden hopeloos verliefd op elkaar. Als Lino problemen krijgt met zijn gezondheid, komen de families van de twee samen om elkaar te steunen door dik en dun.

Vanaf 21 oktober te zien bij Netflix.

My Policeman

My Policeman gaat over agent Tom (Harry Styles), docent Marion (Emma Corrin) en museum curator Patrick (David Dawson) in de jaren vijftig. Marion wordt verliefd op Tom en de twee stappen in het huwelijksbootje. Een paar jaar later leert Tom echter Patrick kennen. De twee worden verliefd op elkaar, maar leven in een tijd waarin homoseksualiteit nog illegaal is. Tom weet zich geen raad: moet hij kiezen voor Marion of Patrick?

Vanaf 4 november op Prime Video.

In de bioscoop

Kijk jij liever een filmpje in de bioscoop? Ook op het witte doek kun je (binnenkort) weer veel leuks zien. Zo draaien de romantische films Ticket To Paradise en Kwestie van Geduld sinds kort in de bioscoop. En kun je vanaf binnenkort misdaadfilm Amsterdam (27 oktober), dramafilm Stromboli (3 november) en Marvelfilm Black Panther: Wakanda Forever (9 november) op het witte doek zien.

Beeld: Netflix (Jessica Brooks)