Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Linda de Mol ging in therapie uit angst voor depressie

'Ik vertelde dat ik me voelde als zo’n van papier gevouwen bootje op een woeste zee.'

Premiere van Alles Op Tafel

Vorig jaar stortte het leven van Linda de Mol in een klap in, toen het schandaal rondom The Voice of Holland aan het licht kwam. Kort daarna strandde haar relatie met bandleider Jeroen Rietbergen, waardoor haar leven er ineens helemaal anders uitzag. Daarom heeft ze iets gedaan dat ze 'nog nooit gedaan heeft', zo vertelt de presentatrice in haar editorial van de nieuwste LINDA.

Depressief worden

Na een paar weken voelde Linda de behoefte om een therapeut te bezoeken, om haar hart te luchten. De presentatrice vertelt dat hij erg direct was. "'Waar ben je het meest bang voor?' was zijn eerste vraag. 'Dat ik depressief word', hoorde ik mezelf antwoorden. 'Weleens eerder depressief geweest?' 'Nee, bij mij was het glas altijd halfvol, ik ben van nature een enorme optimist, maar nu...' 'Dan word jij ook niet depressief', zei de psych gedecideerd'", vertelt Linda in haar editorial.

Papieren bootje

Een depressie lag gelukkig niet op de loer. Linda's therapeut vertelde haar dat ze erg verdrietig is, iets dat ze niet moet verwarren met een depressie. "Ik vertelde dat ik me voelde als zo’n van papier gevouwen bootje op een woeste zee. Soms even een stukje omhoog door een golf maar dan – bam – weer met een klap naar beneden", legt ze uit. "En dat ik het ’t ergste vond dat ik dat bootje niet kon besturen, want ik had juist altijd aan het roer van m’n eigen bootje gestaan."

Paarden fokken in Texas

De therapeut sprak Linda destijds streng toe en vertelde haar dat ze niet stuurloos is, maar dat ze ervoor kiest om het bootje niet te besturen. Hij legde uit dat ze zelf de touwtjes weer in handen moest nemen op het gebied van liefde en werk, en dat ze er ook voor kan kiezen om paarden te fokken in Texas. Say what? "Het klonk ineens zo gek nog niet", vertelt Linda. "Ik ben dol op paarden namelijk, maar ik kan ook geen week zonder mijn kinderen en in Texas mogen mensen je nog van hun erf af schieten, dus dat was geen optie." Maar een show presenteren was toen ook even geen optie voor de televisiekoningin. "Het idee alleen al zo’n showtrap af te moeten, bezorgde me een paniekaanval."

Linda besluit wel om de opnames van haar serie Five Live af te maken, wat haar door de ellende heen sleepte. Ze kon daar op de set eten, waardoor ze thuis niet aan een lege tafel zat. Ook werd ze omringt door goede vrienden, zoals actrice Lies Visschedijk. Door de opname heen begon Linda zich gelukkig steeds beter te voelen.

Bron: RTL Boulevard | Beeld: Brunopress