Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Zendaya onthult wat haar favoriete make-up look is op een vrije dag

Ook deelt de actrice de beste tip die ze ooit kreeg van een make-up artist.

De make-up van Zendaya Coleman zit altijd on fleek. Het is dan ook niet voor niets dat ze een inspirerend stijl- én beautyicoon wordt genoemd. In de nieuwste Grazia vertelt de actrice alles over haar beautyrituelen.

Moeder en oma

De 26-jarige actrice heeft haar beautyskills niet van een vreemde. Haar moeder en oma hebben haar voornamelijk beïnvloed. “Mijn moeder is nooit fan geweest van die typische glamour stijl", vertelt Zendaya. "Als leraar focuste ze zich vooral op haar werk. Alsnog vond ik haar vroeger al extreem mooi en wilde eigenlijk net zo zijn als mijn moeder. Aan de andere kant speelde mijn oma een grote rol. Zij was juist wel heel glamorous, hield van mooie kleding en hoge hakken. Dankzij mijn moeder en oma heb ik geleerd dat er niet één definitie is van schoonheid. Zij hebben mij geleerd om het allemaal te omarmen.”

Gevoelige huid

Inmiddels is Zendaya all grown up en weet ze zelf heel veel van beauty. Maar beautybehandelingen? Die volgt ze eigenlijk nooit. “Ik heb een heel gevoelige huid en weet nooit hoe mijn huid op een behandeling zal reageren", legt ze uit. "Daarom houd ik het liefst vast aan mijn favoriete producten en routine.” Omgaan met die gevoelige huid was soms best een uitdaging. “Ik heb de afgelopen jaren van alles uitgeprobeerd en houd vast aan wat wel werkt. Vroeger vond ik dat best lastig. Ik was ongeduldig en wilde zo graag iets vinden waar mijn huid wel tegen kan. Zo leerde ik wel dat je voor het beste resultaat nu eenmaal veel geduld moet hebben." Ondertussen weet Zendaya precies wat wel en niet werkt. Haar favoriete basis is Lancômes Génifique serum. "Heel fijn, licht en toch hydraterend. Onmisbaar voor mijn huid. Helemaal als ik op reis ben.”

Beste tip

De actrice is natuurlijk veel op reis en onderweg, of verschijnt all glammed up op een event. Maar hoe zit de beauty eruit als ze een dag vrij is? “Dan gebruik ik een klein beetje concealer of blush. Verder borstel ik elke dag mijn wenkbrauwen. Soms gebruik ik wat mascara. Niet standaard, want ik heb er niet altijd zin in om mijn ogen ’s avonds schoon te moeten maken.” Doordat ze al talloze keren is opgemaakt voor een professionele make-up artist, heeft ze natuurlijk ook goed kunnen afkijken – al deed ze het graag zo vroeg mogelijk allemaal zelf. Wat is de beste tip die ze ooit heeft gekregen? “Als kind heb ik vrij snel geleerd mezelf op te maken, omdat ik vaak het gevoel had dat anderen het niet goed deden bij mij. Zo gebruik ik bijvoorbeeld nooit één kleur foundation. Ik heb juist geleerd om met verschillende cream foundations te borstelen en poetsen, en vooral niet bang te zijn om hiermee te experimenteren. Verder begin ik altijd met mijn ogen, daarna pas mijn gezicht. Op die manier maakt het niet zoveel uit als er iets misgaat.” Aha!

Verder lezen? In de nieuwste Grazia lees je een uitgebreid interview met Zendaya, waarin ze ook praat over zelfvertrouwen, acteren en mentale gezondheid. Nu overal verkrijgbaar! 

Beeld: Brunopress