Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Wauw! Abbey Hoes deelt bijzondere before & after van sporttransformatie

Een andere transformatie dan we gewend zijn!

NFF 2022 Openingsfilm Zee van Tijd

Abbey Hoes is lekker aan het sporten! Op Instagram deelt de actrice vol trots een before en after-foto van haar lichaam. Op het eerste oog zie je weinig verschil, maar dat is er wel degelijk. Het is dan ook een bijzondere transformatie die Abbey deelt.

Subtiele verandering

Zo op het eerste gezicht is er, behalve haar roze wangen, wilde coupe en glimlach geen groot verschil te zien. Het verschil is er echter wel degelijk: Abbey voelt zich na het sporten een stuk lekkerder in haar vel.

Before en after vergeleken? Subtiele verandering gezien? That’s the point! Eerst een sound mind. Een sound body volgt vanzelf”, luidt het bijschrift. “Het perfecte plaatje delen we vaak online. Maar, ik sport vooral om me lekker te voelen. Vandaag, op World Mental Health Day, bij uitstek iets om stil bij te staan, samen met @asics. #DramaticTransformation”.

Bespreekbaar maken

Uit de comments blijkt dat veel volgers blij zijn dat de actrice dit bespreekbaar maakt. “Zoooo blij dat dit gezegd wordt: je werkt van binnen naar buiten. Healthy mindset = een healthy body” en “Fantastisch deze actie”, luidt het in de reactie. Een ander reageert: “Veel mensen kijken alleen maar naar drastische verschillen en onrealistische beelden, terwijl het juist gaat om hoe je je voelt.” Wij zijn het daar helemaal mee eens.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door ABBEY HOES (@abbeyhoes)

Mentale gezondheid

De actie is een samenwerking van Abbey met ASICS. Het sportmerk wil duidelijk maken dat niet alle voordelen van lichaamsbeweging direct zichtbaar zijn. Before en after foto’s laten namelijk bijna altijd spectaculaire fysieke transformaties en prestaties zien. Een goede motivatie om het sporten zelf weer op te pakken? Niets is minder waar. Nieuw onderzoek van ASICS, ter ere van World Mental Health Day, toont aan dat deze beelden juist niét bijdragen aan onze mentale gezondheid. Sterker nog, 70% van de Nederlanders raakt namelijk eerder gedemotiveerd door het zien van fysieke transformatie foto’s, dan dat het hen motiveert.

Het onderzoek laat ook zien dat regelmatig sporten de mentale gezondheid een boost geeft. Het verhoogt het humeur, verbetert de slaap, helpt stress te verminderen en kan ook de kans op een depressie verkleinen. Wel degelijk een grote transformatie dus!

Bron: ASICS | Beeld: Brunopress, Instagram