Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Aha! Het verschil tussen mentaal mediumschap en psychic mediumschap

Er is een duidelijk verschil.

Close-up of spiritualistic seance

Wanneer je op zoek gaat naar een medium, kom je verschillende soorten mediumschap tegen. Er wordt echter weinig gesproken over psychic mediumschap. Dat komt doordat het een afgeleide van mentaal mediumschap is. We leggen je het verschil graag uit, zodat je goed weet welk medium je kunt benaderen voor de vragen die je hebt.

Mentaal mediumschap

Om het verschil goed te kunnen begrijpen, is het allereerst goed om te weten wat een medium precies is. Een medium is door een bijzondere gave in staat om beelden en visioenen uit het verleden, heden en de toekomst te zien. Dit doen ze met behulp van hun zesde zintuig.

Bij mentaal mediumschap ontvangt het medium informatie uit de geestelijke wereld. Het bewustzijn van het medium wordt tijdelijk beïnvloed. Hierdoor worden er minder prikkels van buitenaf ervaren.

Psychic mediumschap

Psychic mediumschap lijkt erg op mentaal mediumschap. Hierbij is het medium alleen niet in staat om direct contact te leggen met overleden entiteiten. Ze krijgen informatie door, door een bepaald object of een persoon vast te houden of te bekijken. Ze vangen informatie op uit een bepaald energieveld. Dit energieveld wordt ook wel ‘aura’ genoemd.

Wat is het verschil tussen een waarzegger en een medium?

Veel mensen vragen zich af of een medium een waarzegger is, en andersom. Deze verwarring is niet gek. Het begrip ‘waarzegger’, is namelijk een verzamelnaam. Iemand die paranormale gaven bezit, is een waarzegger.

Een medium kan contact leggen met overleden entiteiten. Dat hoeft voor een waarzegger niet altijd het geval te zijn. Een medium is daarom altijd een waarzegger. Waarzeggers hoeven daarentegen niet altijd een medium te zijn. Dat is alleen het geval wanneer de waarzegger in staat is om contact te leggen met overleden entiteiten.

Zelf aan de slag met numerologie

Ga je liever zelf aan de slag met het voorspellen van de toekomst? Voorspel dan je eigen toekomst met numerologie. Numerologie toont aan dat de getallen die in je leven voorbij komen, niet toevallig zijn. Deze getallen maken onderdeel uit van je persoonlijke levensloop.

Numerologie kan je helpen om meer inzicht te krijgen in je dagelijks leven. Daarnaast kun je meer inzicht krijgen in het leven van dierbaren en kan het helpen een voorzichtige blik in de toekomst te werpen.

Er zijn verschillende numerologie toekomst calculators beschikbaar, waarmee je aan de slag kunt. Wie dit ingewikkeld vindt, kan het beste een ervaren medium inschakelen.

Beeld: iStock

Lifestyle
  • Close-up of spiritualistic seance in fortune telling salon