Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Dit gebeurt er met je lichaam als je met een beha aan slaapt

Dit wil je toch wel even lezen als je mét bh aan slaapt.

Terwijl de één het liefst bij thuiskomst meteen haar bh uittrekt, houdt de ander hem het liefst 24/7 aan. Jarenlang heerst er al een discussie over het wel of niet kunnen dragen van een beha tijdens het slapen. Dit gebeurt er dus met je lichaam als je 'm wél aanhoudt in de nacht.

Gevaarlijk

Hoewel Marilyn Monroe zwoer bij het dragen van bh's 's nachts – het zou volgens haar voorkomen dat je borsten gaan hangen – is het nooit bewezen dat het echt goed voor je is. Sterker nog: het zou best slecht voor je kunnen zijn. We leggen je uit hoe het zit.

Lymfeklieren

Wetenschappers claimen namelijk dat het slapen met een bh slecht is voor je lymfeklieren rond je borsten en oksels. De lymfeklieren voeren de afvalstoffen van je lichaam af. Wanneer dat afvoerproces wordt verstoord, kan dit dus vervelende gevolgen hebben voor je gezondheid.

Daarnaast kan een te strakke bh ook nog eens zorgen voor striemen. Die striemen blijven in je weefsel achter en laat bijna geen ruimte over voor de huid om te herstellen. Je kunt hierdoor zelfs blijvende afdrukken krijgen. Enne, dat wil je natuurlijk niet.

Aan de andere kant zijn er ook wetenschappers die weer claimen dat je prima met een beha aan kunt slapen. Met een beha slapen zou volgens hen bijdragen aan een strakkere boezem en minder rimpels in je decolleté. Al met al moet je doen waar jij je fijn bij voelt. Mocht je toch met een beha aan willen slapen, kies dan voor een beha waarbij je borsten de kans krijgen om te ademen.

Bron: Grazia archief | Beeld: Dynasty