Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Yolanthe Cabau over leven in Los Angeles: 'Het besef sloeg ineens toe'

'Ik heb de kans heb gekregen om dichtbij huis te werken en een nieuw avontuur aan te gaan.'

Yolanthe Cabau (37) is actrice, presentatrice, founder van Free A Girl en ze heeft haar eigen app en platform Cabau Lifestyle. Ze woont afwisselend in Los Angeles, Amsterdam en op Ibiza met zoontje Xess Xava (6).

Op en neer naar Nederland

"De meeste tijd breng ik door in Los Angeles, maar ik vlieg nog regelmatig op en neer naar Nederland voor werk en familie. In de afgelopen twee jaar nam ik hier films als Liefde Zonder Grenzen, Just Say Yes, F*ck de Liefde en De Allergrootste Slijmfilm op. Acteren maat me happy en het is heerlijk dat ik dat in mijn thuisland kan blijven doen. Momenteel vlieg ik op en neer voor de opnames van de film Oei, Ik Groei!."

"De romantische Amerikaanse thriller Egyptian Affair, die ik eerder die jaar heb opgenomen in Egypte, komt eind dit jaar uit. Het was heel gaaf om de rol van Safiya, een Arabische/Zuid-Amerikaanse vrouw die haar gekidnapte kind probeert terug te krijgen, te mogen spelen. Mijn tegenspeler, acteur Massi Furlan (bekend van Jumanji en Bad Boys for Life), deelde tijdens de draaiperiode een van onze scènes op zijn Instagram. Dat werd opgepikt door een Amerikaanse producer, die mijn management in LA heeft benaderd: of ik auditie wilde komen doen voor een andere nieuwe film Vacation Nightmare. Na drie auditierondes kreeg ik de rol van advocate Hanna, hoe gaaf! De film draait om drie vriendinnen die samen op vakantie gaan. Een van hen wordt aangevallen door een stalker. De politie doet niks, dus nemen ze het heft in eigen hand. We zijn nu volop aan het draaien in Los Angeles."

"Het besef sloeg ineens toe dat ik aan de andere kant van de wereld was en alleen met mijn zoontje een nieuw leven aan het opbouwen ben"

Nieuw leven opbouwen

"Na de eerste draaidag stapte ik mijn auto in, ik zette een muziekje op en reed door de bergen terug naar huis. Het besef sloeg ineens toe dat ik aan de andere kant van de wereld was en alleen met mijn zoontje een nieuw leven aan het opbouwen ben, en nu ook de kans heb gekregen om dichtbij huis te werken en een nieuw avontuur aan te gaan. De afgelopen dertien jaar woonde ik in verschillende landen. Ik heb altijd geprobeerd de taal van het land te leren zodat ik daar ook kon werken. In Italië presenteerde ik de Giro d'Italia en in Turkije speelde ik in de bioscoopfilm Police Academy, Turks gesproken."

"Nu ik hier in Los Angeles woon, is het een droom die uitkomt dat ik hier nu ook aan de slag mag. Ook met Free a Girl gaat het hier lekker: we zijn de 'lock me up'-actie aan het opzetten. Richting het einde van het jaar ga ik een reis maken om de meisjes te bezoeken die we reeds bevrijd hebben in Bangladesh. Los van al het mooie werk koester ik vooral de tijden die ik met Xess Xava beleef. Zoals de reis naar Nepal, voor Free a Girl, die ik drie jaar geleden met hem maakte, en de Afrika-reis die we deze zomer met zijn tweetjes hebben gedaan. Dat zijn momenten die ons beiden voor het leven zullen bijblijven."

Beeld: Martika Avalon