Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

4x tips om Dr. Martens in te lopen

Zo voorkom je pijnlijke voeten.

Dr. Martens schoenen zijn razend populair. Deze stoere laarsjes zijn namelijk te combineren met élke outfit! Alleen moet je ze eerst wel even inlopen en dat kan best vervelend zijn. Om te voorkomen dat dit heel pijnlijk is, hebben we een paar tips voor je op een rijtje gezet om Dr. Martens in te lopen. 

Dr. Martens inlopen: wat je moet weten

Dr. Martens schoenen staan erom bekend dat ze goed moeten worden ingelopen, maar als dat achter de rug is lopen ze enorm comfortabel en zijn ze jouw ‘perfect match’ voor elke look! 

Hoe lastig en vervelend het inlopen van Dr. Martens is, hangt af van het model dat je kiest. Het ene paar Dr. Martens is namelijk het andere niet. De 1460 Pascal staan bekend als een soepelere variant en zijn dus wellicht de beste optie als je je eerste paar Dr. Martens koopt. 

Laat je vooral niet afschrikken door de verhalen die je hoort. Niet iedereen ervaart het inlopen van Dr. Martens hetzelfde en met onze tips kom je er wel!

Plak blarenpleisters

Heb je je nieuwe paar laarsjes net binnen en wil je ze in gaan lopen? Trek ze dan thuis alvast even aan en ontdek op welke punten de Dr. Martens knellen. Op deze plekken plak je blarenpleisters voordat je verder gaat met het inlopen van de schoenen. Zo voorkom je groot leed!

Schoenen inlopen met dikke sokken

Een andere superfijne tip is om je fluffy socks uit de sokkenla te halen! Door het dragen van dikke sokken in Dr. Martens komt er wat extra spanning op de laarsjes te staan en zullen deze soepeler worden. Daarnaast zorgen de sokken voor een dikke beschermlaag voor je voeten. Wel zo fijn tijdens het Dr. Martens inlopen!

Kies een goed moment voor het inlopen van Dr. Martens

Wanneer je je nieuwe paar Dr. Martens nog in moet lopen is het niet verstandig om ze aan te trekken als je een lange dag hebt. Dat kan namelijk een behoorlijke horrorervaring worden! Kies een goed moment voor het inlopen van Dr. Martens, bijvoorbeeld binnenshuis of tijdens een korte visite. In ieder geval een moment wanneer je niet veel hoeft te lopen! Door het dragen van de Dr. Martens kunnen deze zich naar je voeten gaan vormen, zonder dat je er te veel op loopt en het erg pijnlijk wordt. 

Geef je voeten een break!

Last but not least: geef je voeten tussendoor ook gewoon wat rust! Onze tips zullen je helpen met het inlopen van Dr. Martens schoenen, maar ook dan zul je je voeten tussendoor wat rust moeten gunnen om bij te komen en te herstellen. Dr. Martens inlopen doe je het best in stapjes en dat kost tijd. Maar daarna... kun je er dagenlang op lopen! 

Beeld: Unsplash (Tim Mossholder)