Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Vind jij alleen sporten maar niks? De shy girl workout helpt je er doorheen in de gym

Handig!

Fit young woman lifting heavy weights alone in a gym

Waar de een elke dag met veel plezier naar de sportschool gaat, kijkt een ander juist tegen dit bezoekje op. Veel mensen voelen zich niet helemaal comfortable in de sportschool, wat natuurlijk erg vervelend is. Op TikTok gaat nu een trend rond waarbij TikTokkers een shy girl workout hebben bedacht speciaal voor mensen die niet zo zelfverzekerd de gym binnenstappen.

Eigen plekje

Naar de sportschool toe gaan is al de eerste stap en is natuurlijk hartstikke belangrijk. Maar minstens zo belangrijk is wat je in de sportschool doet. En als je nog niet zo'n pro bent, weet je misschien niet zo goed waar je moet beginnen. De shy girl workout got your back, want met deze workout hoef jij niet de hele gym rond te lopen, maar kun je je workout doen op een fijne plek door jou zelf gekozen. Hieronder bekijk je de workout, bedacht door Calli Fuller.

Wees niet bang

Mocht je het alsnog te druk vinden en voel je je niet helemaal op je gemak, onthoud dan dit: niemand in de sportschool veroordeelt jou. Het maakt niet uit hoe lang je bent, welke maat je hebt of hoe sportief je bent, iedereen komt naar de sportschool om aan zichzelf te werken. Niemand zal je dan ook uitlachen als je nog niet gelijk perfect kan deadliften of nog niet precies weet hoe alle apparaten werken. Sterker nog: waarschijnlijk letten ze niet eens op jou. Iedereen is zo druk met zijn eigen work-outs bezig, dat ze alleen op zichzelf letten. Dus zet je koptelefoon weer op, speel je favoriete muziek af en let's work.

@califullerfit #shygirlworkout ♬ SNAP - High and Fast - Rosa Linn

Zelfvertrouwen

Je zult zien dat je je na deze oefeningen een stuk zelfverzekerder voelt. Met een fijne outfit, een game-plan én een goede playlist zul je zien dat je het nog naar je zin zult krijgen in de sportschool. Want zeg nou zelf: hoe heerlijk is het om met een grote koptelefoon op naar je favoriete bangers te luisteren terwijl je wat squats doet of op de loopband rent? Je kan het!

Bron: Fem Fem | Beeld: iStock, TikTok

Lifestyle
  • Fit young blonde woman in workout clothing straining to lift heavy weights during strength training in a gym