Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Aii: moeders sturen meteen 6 kandidaten naar huis in Matched by Mom

Het avontuur is voor sommige dames nu al afgelopen...

Matched by Mom staat sinds gisteren dan eindelijk op Videoland. In het gloednieuwe realityprogramma gaan vier moeders op zoek naar de perfecte vriendin voor hun zoons. Het liefdesprogramma belooft een mooi avontuur te worden voor de deelnemers, maar brengt ook het nodige drama met zich mee. Zo stuurden de moeders in de eerste afleveringen al meteen zes dames naar huis. 

Eerste afleveringen 

In de allereerste aflevering maken zestien knappe dames meteen kennis met vrijgezellen Anwar, Koen, Lorenzo en Melvin in Portugal. Wat zij echter nog niet weten is dat de moeders van de heren ook naar Portugal zijn afgereisd. 

Het is dan ook een verrassing wanneer host Edson da Graça aankondigt dat er nog vier dames hun intrede in de villa zullen maken: de moeders. “Dames, voor jullie is de opdracht niet alleen het hart van de mannen veroveren, maar ook zeker dat van hun moeders”, deelt Edson. De moeders bepalen namelijk met wie hun zoon op date gaat, wie blijft en wie moet vertrekken. 

Hartenceremonie 

In de eerste aflevering moeten de moeders – na een korte introductie met de dames – echter al meteen bepalen welke vier dames naar huis gaan. “Jullie moeten ieder één dame naar huis sturen”, vertelt Edson. Hoewel sommige moeders het maar lastig vinden wie ze naar huis moeten sturen, weet Thea al meteen van wie ze afscheid wil nemen. 

Tijdens de hartenceremonie moeten de moeders middels het geven van een hartjesketting duidelijk maken welke dames mogen blijven. Degene die geen ketting krijgt, moet helaas de villa verlaten. Sibel, Kyra, Petra en Romy kregen van de zoons een hartje – wat betekende dat zij wel in de smaak vielen bij de heren – maar dat is echter geen garantie dat zij de hartenceremonie overleven. Zo moeten ze hun hartjesketting namelijk teruggeven aan Edson. 

De moeders nemen aan het begin van de tweede aflevering vervolgens afscheid van Daphne, Roshita, Nikki en Lisanne. Aan het eind van de tweede aflevering is er opnieuw een hartenceremonie en neemt de groep afscheid van Joy en Joyce. Too bad… 

Bron: Matched by Mom | Beeld: RTL (Tom Cornelissen)