Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Op stedentrip? Neem deze kledingstukken en modeaccessoires mee!

Aha!

Voor ieder type vakantie zijn er weer bepaalde kledingstukken die je het best mee kunt brengen. Van zwierige jurken en bikini’s bij een strandvakantie tot wandelbroeken en speciale sokken bij een wandelvakantie. Maar hoe zit dat eigenlijk bij een stedentrip? Enerzijds wil je je comfortabel voelen, en anderzijds wil je stijlvol voor de dag komen. Dít zijn de beste items om in je koffer te stoppen.

Sneakers

Comfortabel, lichtgewicht en stijlvol: sneakers zijn misschien wel de beste schoenen die er bestaan. Ze mogen dan ook niet ontbreken aan je paklijst voor een stedentrip! Op de meeste sneakers kun je urenlang rondlopen – zorg natuurlijk wel dat je ze vooraf even inloopt. En laat jouw stijl naar voren komen in de sneakers dames die je draagt! Van classy witte gympen tot trendy chunky sneakers: draag vooral waar jij blij van wordt. Moeilijke schoenen, met een hak bijvoorbeeld, kun je maar beter thuislaten als je een stad gaat bezoeken. Je loopt immers de hele dag rond. Gun je voeten daarbij dat stukje comfort!

Handige tas

Tijdens de uitjes die je maakt bij een stedentrip wil je verschillende benodigdheden bij je hebben. Een fles water, portemonnee, zonnebrand, telefoonoplader: je moet het ergens kwijt kunnen. Daar heb je een handige tas bij nodig! De beste keuze? Een crossbody tas, die precies genoeg ruimte biedt om alles in kwijt te kunnen. Het formaat is perfect: een grotere tas is eigenlijk niet nodig. Verder zit zo’n tas de hele dag goed, met name als je een design met een wat bredere schouderband kiest.

Spijkerbroek

Een spijkerbroek is praktisch en stijlvol, wat dus weer van pas komt tijdens een stedentrip. Je kunt zo’n broek de hele dag dragen, en zowel tijdens de dag- als de avondactiviteiten is de stijl gepast. Een lange spijkerbroek is met name multifunctioneel. Maar als het erg warm wordt op de plek van bestemming, kun je natuurlijk tevens aan een korte spijkerbroek denken.

T-shirt

Wat je op die spijkerbroek draagt? Wat ons betreft zit je goed met een T-shirt! Zo’n shirt is lekker luchtig en staat eigenlijk altijd goed. Of je een basic shirt of een shirt met een print uitkiest, is natuurlijk geheel aan jou. Let er in ieder geval op dat het shirt een goede match vormt met de spijkerbroek en sneakers.

Vest of trui

Het is altijd een slim idee om een vest of trui mee te nemen, al is het er een met een dunne stof. Je weet maar nooit of je het plotseling koud krijgt! Een ideale manier om laagjes te creëren.

Jas

Mocht het wat kouder zijn op de plek van bestemming, of mocht er regen zijn voorspeld, dan heb je baat bij een jas. Welke jas je het best kunt meebrengen? Check vooraf de weersvoorspelling om een inschatting te maken. Tijdens de ene reis heb je genoeg aan een spijkerjack, maar tijdens de andere vakantie heb je toch het liefst die warme winterjas aan. Neem in ieder geval mee wat er nodig is op de plek van bestemming!

Beeld: Unsplash (Clarisse Meyer)