Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Winterjassentrends om de winter warm door te komen

Een goeie jas maakt je gehele outfit!

Je kunt zeggen wat je wilt over de herfst- en wintermode trends van 2022 maar het wordt allemaal ondergeschikt gemaakt aan de keuze van jouw winterjas. Jouw winterjas bepaalt welke kleding je daaronder kunt dragen voor de komende maanden. Je hebt immers een jas nodig die je elke dag zonder nadenken kunt aantrekken over iedere outfit zonder dat hij voorbeeld vloekt met je broek. Wij hebben daarom de beste winterjassentrends van 2022 op een rij gezet om de keuze wat gemakkelijker te maken.

Naast dat hij goed moet staan en warm moet zijn, wil je wellicht ook praktischere zaken in jouw jas zoals zakken of wellicht zelfs een wind- en regendichte jas. Geen kledingstuk dus om lichtvaardig op te vatten en ook geen eenvoudige keuze.

Pufferjassen

Op een ochtend is een pufferjacket van goede kwaliteit het op één na beste middel om in bed te blijven. Deze dikke en gewatteerde jassen houden je warm, beschermen je tegen de wind en zijn vaak waterdicht, waardoor ze de meest praktische keuze op deze lijst zijn voor de natte Nederlandse herfst en winter. Als er één model is dat we jaar na jaar terug in de mode zien komen, is het wel een The North Face jas.

Trenchcoats

Een trenchcoat is misschien wel de meest iconische jas in de geschiedenis en doet iedereen denken aan filmsterren en detectives. Dacht jij ook al aan Audrey Hepburn in Breakfast at Tiffany's? Of gingen jouw gedachten gelijk uit naar een jas van modehuis Burberry? Je kunt de plank er niet mee misslaan. Deze jas geeft elke outfit elegantie. Natuurlijk is het niet de dikste of de warmste jas op deze lijst, maar hij past wel perfect bij de herfst als tussenjas.

Gorpcore jassen

Gorp wat? De gorpcore trend houdt in dat je met outdoorkleding een heus fashionstatement maakt. Dus ook met een comfortable en praktische outdoorjas sla je geen fashionflater. Vroeger wilde je nog niet dood gevonden worden in een regenjas als je op weg was met de fiets naar de middelbare school. Nu shop je gewoon ongegeneerd dat dames regenpak en maakt het niet meer uit als je toevallig een bekende tegenkomt.

Jassen van imitatiebont

Jassen van imitatiebont zijn natuurlijk niets nieuws en dit seizoen mogen we ze ook weer aan. En daar zijn wij blij mee want ze zijn superzacht, dik en donzig en geven je het gevoel alsof je een deken draagt. Er is dit seizoen dan ook enorme keuze. Van korte tot lange jassen, of van eenvoudige of juist opvallende exemplaren. Je kiest met gemak een jas uit die precies bij jouw stijl past.

Gewatteerde jassen

Ben je geen fan van de dikke vulling van de puffer? Dan is een gewone gewatteerde jas wellicht een betere keuze voor jou! Dit is een slankere variant van de puffer, maar wel net zo warm en behaaglijk.

Beeld: Pexels