Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Laura Vlasblom over deelname Expeditie Robinson: 'Ben tegen Ferry aangekropen'

'Ik denk heel vaak nog voor ik ga slapen terug aan het eiland, als ik het klamboetje een beetje mis.'

Het liefst willen alle deelnemers van Expeditie Robinson het schoppen tot de finale, maar Laura Vlasblom besloot in de meest recente aflevering zelf om de wildernis te verlaten door gezondheidsproblemen. Bij de laatste Eilandraad vroeg ze haar kampgenoten om haar weg te stemmen. In gesprek met Grazia blikt de zangeres terug op haar deelname.

'Dat ga ik nooit doen'

Laura onthult dat ze eigenlijk helemaal niet mee wilde doen aan Expeditie Robinson, maar toen ze gevraagd werd ging ze toch twijfelen. "Ik heb altijd gezegd: 'Dat ga ik nooit doen’, want ik ben heel bang voor spinnen en insecten, voor alles", vertelt ze als we haar spreken.

"In bikini op televisie, dat was me ook wel wat. Uiteindelijk heb ik er heel lang over nagedacht en toen dacht ik, ik ga het toch doen, want ik vond het ook een test van hoe sterk ben ik eigenlijk? En hoe bang ben ik eigenlijk?" Enne, dat ze die angsten heeft overwonnen werd vrij snel duidelijk. Nadat ze in de eerste aflevering nog een waslijn ophing, maar daar toch nog even twee keer over nadacht toen het besef kwam dat er dan spinnen in haar kleding konden kruipen, horen we haar er daarna helemaal niet meer over. You go, Laura!

Maagklachten

Helaas liep Expeditie Robinson niet op rolletjes voor de zangeres. Al snel had ze te maken met heftige maagklachten, maar de blondine zette zo goed als het ging door. Op een gegeven moment hield ze het toch écht niet meer uit en besloot ze dat het beter was om naar huis te gaan.

Terug naar het eiland

"Ik vond het heel bijzonder om mee te doen, ik heb er heel veel kunnen nadenken. Ik miste het ook toen ik weer thuis was, je zit daar in je eigen coconnetje, in een bepaalde rust", vertelt de zangeres. "Ik denk heel vaak nog voor ik ga slapen terug aan het eiland, als ik het klamboetje een beetje mis. Ik lag op het strand – met alle mannen ongeveer – en dan ga ik heel even terug naar dat moment. Vind ik heel fijn. Ik wil dat vasthouden."

Dat ze het fijn heeft gehad met haar 'mannen' (en April en Liza natuurlijk), werd wel duidelijk toen het enorm noodweer werd in Maleisië. "Ik had ook nooit van mezelf verwacht dat ik in de regen in slaap kon vallen. Op een gegeven moment donderde en bliksemde het zo erg, toen ben ik tegen Ferry aangekropen", grapt ze.

Herkansing

Over de vraag of ze nog een keer mee zou doen, kan Laura vrij duidelijk zijn. "Ik ben bang dat het dan zou tegenvallen. Die groep mensen ga je dan op een andere manier leren kennen. Dus nee, ik hou het liever zo." Duidelijk!

Beeld: Jasper Suyk