Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Wat gooeeed: zoveel verdient Maxime Meiland per aflevering van Chateau Meiland

Meid, wat een lekker bedrag.

Premiere van Alles Op Tafel

Maxime Meiland hebben we de afgelopen tijd op de voet kunnen volgen bij een hoop mooie mijlpalen in haar leven. Een tweede kindje, een nieuw huis, een verlovingsring om haar vinger... 

Chateau Meiland

Volgen doen we Maxime natuurlijk al langer. Al een aantal jaren is ze een van de sterren in Chateau Meiland, en onlangs ook in Chateau Bijstand. Hoewel ze voor dat laatste programma tijdelijk op een houtje moest bijten, zit de realityster normaal gesproken niet bepaald krap bij kas. Het succes van de Meilandjes heeft Maxime en haar familie namelijk geen windeieren gelegd!

'Heel veel overdaad'

Door haar deelname aan Chateau Bijstand, waarin Maxime en haar ouders een maand lang rond probeerden te komen van een bijstandsuitkering, is de moeder van Claire en Vivé wel anders naar haar eigen portemonnee gaan kijken.

"Ik vind dat wij bijvoorbeeld heel veel overdaad hebben thuis", vertelde ze aan Weekend. "Er wordt maar gekocht omdat je ergens zin in hebt. In onze lades liggen altijd allemaal koekjes, maar als we zin hebben in stroopwafels en die zijn er niet, dan gaan we naar de bakker. Dan wordt de rest weggegooid want dat wordt oud. Daar ben ik wel écht klaar mee, dat vind ik geldverspilling. En het is eigenlijk gewoon belachelijk."

Op de centen letten kan nooit kwaad, ook als je bankrekening leuk gevuld is. Want wat verdient Maxime eigenlijk aan een aflevering Chateau Meiland? Op de volgende pagina laten we je de rekensom zien!

Bedrag per aflevering

Wij waren behoorlijk benieuwd wat zo'n aflevering van Chateau Meiland nu eigenlijk schuift. De website Fem Fem was ook benieuwd naar het salaris van de Meilandjes en deed research. En wat blijkt? Met de opnames van Chateau Meiland zitten de Meilandjes er zeker warm bij. Zo zou de familie 50.000 euro per aflevering verdienen. Zo meid, dat is niet mis!

Het is natuurlijk een bedrag dat de familie moet splitten, maar dan nog blijft er zeker geen luttel getalletje over. De Meilandjes zijn twee keer per week op tv te zien en dat komt erop neer dat ze meerdere tonnen binnen harken met hun capriolen. Want reken maar uit: 12 afleveringen x 50.000 is 600.000! Wat goeoeoeoeoed!

Andere inkomsten

Hoe groot het deel is dat Maxime krijgt, weten we niet precies, maar we kunnen er dus wel van uitgaan dat de blondine een bedrag met meerdere nullen op haar bankrekening heeft staan. Daarnaast heeft ze ook nog een groot bereik op Instagram, waarmee ze vermoedelijk een leuk zakcentje aan verdient. En daar zouden wij ook spontaan van gaan wijnen, wijnen, wijnen!

Halve ton verloren

Maar het zit de blondine niet altijd mee. Haar eigen kledinglijn Monciel flopte bijvoorbeeld, nadat bleek dat ze een bestaande collectie had aangepast. "Omdat ik het eng vond om helemaal vanaf nul te beginnen", liet ze daarover weten aan Beau Monde. Deze onderneming kostte haar uiteindelijk een halve ton. "Dat lag deels aan mezelf en deels aan de media," zegt Maxime erover. "Het kon volgens de media niet door de beugel, wat overal breed werd uitgemeten. Ik neem het mezelf kwalijk dat het is mislukt, want ik heb toch de simpele weg gekozen."

Bron: Fem Fem, Tips & Weetjes | Beeld: BrunoPress, Instagram

Entertainment
  • NLD/Amsterdam/20211101 - Premiere Alles Op Tafel. Fotograaf: BrunoPress/ArjoFrank Fotografie Op de foto: Maxime Meiland