Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

5x populaire boeken die je volgens TikTok echt moet lezen

#BookTok zegt het!

Je kunt er op TikTok bijna niet meer omheen: de hashtag BookTok is booming en het lijkt wel alsof iedereen ineens weer in de boeken duikt nu de herfst eraan komt. Wij zetten vijf boeken voor je op een rijtje die je volgens TikTok echt moet lezen.

It Ends With Us - Colleen Hoover

De boeken van Colleen Hoover gaan stuk voor stuk viral en de misschien wel populairste is It Ends With Us. Dit boek gaat over Lily, die het in haar jeugd niet altijd makkelijk heeft gehad. Ze komt uit een klein plaatsje, waar ze samen met haar ouders woonde. Na haar studie verhuisde ze naar Boston en begon ze daar haar eigen bedrijf. Op een onverwachtse avond ontmoette ze neurochirurg Ryle Kincaid, voor wie ze als een blok viel. Ryle is assertief, koppig, misschien zelfs een beetje arrogant. Hij is ook gevoelig, briljant en heeft een zwak voor Lily, maar Ryles complete afkeer van relaties is verontrustend. Tegelijkertijd duikt ook Lily's jeugdliefde Atlas Corrigan ineens op. Door Atlas begint Lily aan alles wat ze met Ryle heeft opgebouwd te twijfelen, al helemaal omdat Ryle iets doet wat Lily nooit hoopte mee te maken.

Red White & Royal Blue - Casey McQuiston

Red White & Royal Blue is ook een boek dat je sowieso op je To Be Read-lijst wilt zetten. Wat gebeurt er als de Amerikaanse presidentszoon verliefd wordt op de Prins van Wales? Dat is waar Red White & Royal Blue over gaat. Alex Claremont-Diaz is de handsome zoon van de Amerikaanse president. Hij staat continu in de schijnwerpers en moet natuurlijk vaak mee op werktripjes. Er is echter één probleem: Alex kan het niet zo goed vinden met de prins van Engeland, Henry. En wanneer de roddelbladen een foto in handen krijgen van een woordenwisseling tussen Alex en Henry, moeten de Amerikaans-Britse leiders een plan bedenken: een wapenstilstand tussen de twee rivalen, waarbij ze verplicht tijd moeten doorbrengen samen. Wat aanvankelijk begint als een neppe, op Instagram gebaseerde vriendschap groeit dieper en gevaarlijker dan Alex of Henry zich hadden kunnen voorstellen. Worden de twee verliefd op elkaar?

The Hating Game - Sally Thorne

The Hating Game gaat over Lucy Hutton en Joshua Templeman. Ze werken elke dag tegenover elkaar, en ze haten elkaar. Iedere dagen spelen ze een spel om het ongenoegen naar elkaar te uiten. The Staring Game, The Mirror Game, The HR Game: de concurrentie is moordend. Lucy kan Joshua's vreugdeloze, gespannen benadering van zijn werk en weigering om te glimlachen niet begrijpen. Joshua is duidelijk verbijsterd door Lucy's te felle kleding, eigenzinnigheid en verlangen om aardig gevonden te worden. Wanneer het bedrijf een van de twee een promotie wil geven, is Lucy vastberaden om Joshua te verslaan. Maar als de spanning tussen Lucy en Joshua het kookpunt bereikt, is het duidelijk dat de echte strijd nog maar net begonnen is...

The Spanish Love Deception - Elena Armas

Catalina heeft wanhopig een date nodig voor de bruiloft van haar zus. Haar ouders gaan ervan uit dat ze met een vriend aan komt zetten omdat ze heeft gelogen over een Amerikaans vriendje. Iedereen die ze kent – inclusief haar ex-vriend en zijn verloofde – zijn op de bruiloft van haar zus. Ze heeft slechts vier weken om iemand te vinden die bereid is om met haar naar Spanje te vliegen voor de bruiloft om haar leugen in stand te houden. Van New York naar Spanje is geen korte vlucht en haar familie zal niet gemakkelijk voor de gek te houden zijn, maar zelfs als Aaron Blackford – knap, lang, maar bloed irritant – aanbiedt om in te springen, laat ze zich geen seconde verleiden. Er is nog nooit een ergerlijke, bloedstollende en onuitstaanbare man dan Aaron geweest volgens Catalina. Maar Catalina is wanhopig en hoe dichter de bruiloft nadert, hoe aantrekkelijker Aaron Blackford wordt...

The Love Hypothesis - Ali Hazelwood

Wanneer een neprelatie tussen wetenschappers de onweerstaanbare kracht van aantrekkingskracht ontmoet, gooit dat de zorgvuldig berekende theorieën van één vrouw over liefde in de war. Als derdejaars promovenda gelooft Olive Smith niet in romantische relaties, maar haar beste vriendin wel en dat heeft haar in deze situatie gebracht. Olive wil Anh ervan overtuigen dat ze geen liefde nodig heeft om gelukkig te zijn. Dit probeert zet te bewijzen doormiddel van de wetenschap. Enne, om het project te beginnen kust Olive de eerste man die ze ziet. Want dit was gewoon een kus zonder betekenis, toch? Die man is niemand minder dan Adam Carlsen, een jonge hotshot-professor. Daarom is Olive helemaal verbaasd als hij haar project geheim wil houden en haar nepvriendje wil zijn. Maar wanneer een grote wetenschappelijke conferentie uit de hand loopt en Adam haar opnieuw verrast met zijn onverzettelijke steun (en zijn onverzettelijke buikspieren), komt hun kleine experiment in gevaar. Olive ontdekt al snel dat het enige wat ingewikkelder is dan een hypothese over liefde, is haar eigen hart onder de microscoop leggen.

Bron: Girlscene | Beeld: Bol.com, Friends