Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Dit is de winnaar van Miss Nederland 2022

And the winner is...

Premiere Costa 2

Gisteravond was het dan eindelijk zover en vond de finale van Miss Nederland 2022 plaats. Tijdens de grote finaleshow in Hilversum had Miss Nederland 2021 Julia Sinning de eer om haar opvolgster te kronen. De Miss die Julia opvlogt, is niemand minder dan Ona Moody.

Finaleshow

Tijdens de spetterende finaleshow stelden tien prachtige jonge vrouwen zich voor aan het publiek, vonden er verschillende catwalkrondes plaats en liet een aantal finalisten hun talenten zien. 

Hoewel alle finalisten de titel Miss Nederland 2022 in de wacht wilden slepen, was er van rivaliteit en jaloezie zeker geen sprake. Het thema van de avond was dan ook united we stand. De dames deden er alles aan om zelf goed uit de verf te komen, maar ook om elkaar te steunen en de ander in hun kracht te zetten. 

Zien: dit zijn de 10 finalisten van Miss Nederland 2022

Spetterende avond

Extra bijzonder was dat de presentatie van de avond in handen lag van voormalig Miss Nederland-sisters: Julia Sinning, Denise Speelman, Rahima Dirkse, Nicky Opheij, Zoey Ivory en Yasmin Verheijen

Aan het eind van de avond werden de finalisten door juryleden William RuttenEdsilia RombleyAlbert VerlindeKristina BozilovicBart EttekovenPernille La Lau, en national director Monica van Ee beoordeeld. Zij besloten dat Ona Moody de felbegeerde titel Miss Nederland 2022 mag dragen!

Het juryrapport luidde: 'Ona is sophisticated, classy, straalt zelfverzekerdheid uit en laat zien dat ze het onder controle heeft. Een natural beauty from the inside out die de kroon met trots zal dragen.'

Ona zal ons land vertegenwoordigen tijdens de Miss Universe-verkiezingen. 

Beeld: BrunoPress