Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Lili Reinhart over einde Riverdale: 'Ik heb er zin in'

'Eindelijk kan ik iemand anders zijn dan Betty Cooper.'

MTV Video Music Awards 2022 - Arrivals

Riverdale loopt bijna op zijn einde, maar voor Lili Reinhart (25) gloort nu al een fijne toekomst. Om te beginnen met de nieuwe Netflix-film Look Both Ways, over hoe het lot je leven kan bepalen.

Netflix-film

Lili Reinhart kan niet klagen. Niet lang nadat ze op haar achttiende naar Los Angeles verhuisde, scoorde ze een rol in Riverdale, haar grote doorbraak. Die serie bleef zeven jaar lang woest populair, maar loopt nu op zijn einde. Geen punt voor Lili, die haar volgende klussen al gepland heeft staan. Om te beginnen de net verschenen Netflix-film Look Both Ways, die haar wel even aan het denken heeft gezet over hoe anders haar leven eruit had kunnen zien in de laatste vijf jaar. Ze speelt twee versies van de jonge en ambitieuze Natalie. Die in het ene universum direct na haar eindexamen zwanger blijkt, en in het andere universum wél vast kan houden aan haar vijfjarenplan. Grazia belde met Lili en vroeg naar haar plannen voor de toekomst en háár leven in een ander universum.

Acteur en producent

Lili geeft aan dat ze het niet spannend vindt dat Riverdale op z'n einde loopt. "Ik heb er vooral zin in, omdat ik al met een paar leuke dingen voor ná Riverdale bezig ben." Zo komen er leuke projecten voor de blondine aan, als acteur maar ook als producent. "Voor mij voelt het alsof ik mijn vleugels eindelijk een beetje kan spreiden. Iemand anders kan zijn dan Betty Cooper, iemand die niet altijd in één adem wordt genoemd met Riverdale. Dat is spannend in positieve zin. Ik ben klaar om Betty achter te laten en heb inmiddels het vertrouwen dat, als ik al die jaren geleden deze rol niet had gekregen, er wel iets anders op mijn pad was gekomen.”

Hawaï

In de film Look Both Ways verhuist een van de twee Natalies naar Los Angeles, net zoals Lili ooit heeft gedaan. Waar zou ze zijn geweest als ze dat niet had gedaan? “Ik heb echt geen idee, joh. Wat ik wel weet, is dat ik school echt háátte. Dus ik was zeker niet gaan studeren. Als ik niet naar LA was gegaan, woonde ik nu waarschijnlijk nog in North Carolina, waar ik op mijn achttiende ook woonde. Ik heb eigenlijk nooit echt gefantaseerd over hoe mijn leven eruit zou zien als ik niet zou acteren, dat stond altijd wel vast voor me. Maar ik kan me wel voorstellen dat er een wereld is waar ik ergens op Hawaï woon en ijsjes verkoop langs de kant van de weg of zo. Iets heel rustigs en kalms in elk geval, dat lijkt me zalig!” Klinkt goed!

Bron: Grazia | Interview: Claudia Witteveen | Beeld: BrunoPress

Showbizz
  • The 2022 MTV VMAs-Arrivals -PICTURED: Lili Reinhart -LOCATION: Newark United States -DATE: 28 Aug 2022 -CREDIT: JOHN NACION/startraksphoto.com