Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Robbert Rodenburg over Open Kaart: 'Ik wil écht alles van zo iemand te weten komen'

'De showbizzwereld gaat gepaard met een heel donkere kant.'

Hij won Expeditie Robinson 2021 en heeft groot succes met zijn YouTube-series Open Kaart en Terug naar Toen. Tijd voor Grazia om eens open kaart te spelen met presentator en acteur Robbert Rodenburg (24).

Veilige setting

Van Eloise van Oranje tot Hugo de Jonge, iedereen lijkt te willen aanschuiven in het programma Open Kaart. Enne, Robbert krijgt het ook nog eens voor elkaar dat zijn gasten allemaal even open en eerlijk zijn. “Ik denk dat we vanaf het begin de lat hoog hebben gelegd met interviewkandidaten kiezen. Op een gegeven moment vielen er een paar goede namen en dat heeft wel voor een sneeuwbaleffect gezorgd. Ik probeer tijdens de gesprekken zelf altijd eerlijk en kwetsbaar te zijn en dingen te vertellen. Dat heeft er, denk ik, aan bijgedragen dat mijn gasten dat ook durven te zijn. Ik probeer altijd een rustige, veilige setting voor hen te creëren, zodat ze zich chill voelen en achteraf blij zijn met het gesprek. Ik heb ook niet die harde showbizzprogramma-insteek van: ja, je hebt dit gezegd, punt uit! Als iemand echt spijt heeft van een uitspraak, haal ik die eruit. Ik denk dat mensen zich daardoor op hun gemak voelen en makkelijker dingen vertellen.”
Exciting: Robbert Rodenburg komt met nieuwe serie Terug naar Toen

Oprecht

Is hij nog wel onder de indruk van de gasten die bij hem aanschuiven? “Tuurlijk wel, en nog vaak zit ik dan met trillende handjes tegenover zo iemand. Toen André van Duin ‘ja’ zei, dacht ik: holy shit! Ook Hugo de Jonge vond ik spannend, hij lag op dat moment echt onder vuur en was een van de meest besproken mannen van Nederland. Op zo’n moment denk je wel: don’t fuck it up, ga geen domme dingen vragen. Het scheelt dat ik allemaal mensen uitnodig waar ik oprecht geïnteresseerd in ben. Ik zit daar niet als presentator die zomaar vragen stelt, maar als Robbert die ook écht alles van zo iemand te weten wil komen.”

Realistisch beeld

Robbert is niet vies van het bespreken van kwetsbare onderwerpen. Zo heeft hij het met zijn gasten al eens gehad over hun verslaving en uit de kast komen. Op de vraag of dat belangrijk voor hem is, antwoordt hij: “Ja, ik wil met name voor jongeren een realistisch beeld scheppen van de showbizzwereld. Ik kon me vroeger als jongetje helemaal verliezen in hoe fantastisch het leven moest zijn op het moment dat je bekend bent, aandacht krijgt en veel geld verdient. Maar het gaat ook gepaard met een heel donkere kant, en dat zie je terug in de interviews. Zo’n Bridget Maasland die praat over de heftige periode die ze heeft doorgemaakt of Dave Roelvink die vertelt dat hij jarenlang superverslaafd was... Dat zijn allemaal dingen waardoor je ziet dat het niet zo picture perfect is als het lijkt. We moeten allemaal soms dealen met k*tdingen, daar verandert roem niets aan.”

Benieuwd naar het liefdesleven van Robbert Rodenburg, zijn ervaringen met Expeditie Robinson en hoe hij de toekomst voor zich ziet? Je leest het in de nieuwste Grazia, vanaf woensdag 31 augustus in de winkels!

Bron: Grazia | Interview: Jill Waas | Beeld: BrunoPress