Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Nick & Simon geven tekst en uitleg over breuk aan tafel bij Eva Jinek

'We hadden het anders gewild.'

Invictus Games 2020 - Sluitingsceremonie

Vorige week vrijdag was er groot, maar ook teleurstellend nieuws. Nick Schilder en Simon Keizer houden het namelijk voor gezien als muziekduo. Na zeventien jaar succes samen en een hoop roddels de afgelopen dagen, deden de twee gisteren de reden over hun breuk uit de doeken bij Eva Jinek.

De reden

In de aankondiging van hun split, blikten Nick en Simon er al even op vooruit dat zij deze maandag zouden aanschuiven in Jinek. Gisteravond was het dan eindelijk zover. De twee spraken uitgebreid over de reden achter hun breuk.

Simon vatte het kort en krachtig samen: "De lol is weg." En daarom besloot hij dat hij de stekker eruit wilde trekken, zo deelde hij. In augustus 2021 hakte hij de knoop definitief door, en ging hij het gesprek aan met collega en long-time vriend Nick.

Herinneringen

Nick deelde op zijn beurt dat hij het vooral de afgelopen dagen moeilijk heeft met de reacties en emoties die hij van ánderen over zich heen krijgt. "Uiteraard doet het me heel veel. Aan elk liedje zitten herinneringen verbonden. Maar al vrij snel schakelden we om stappen te zetten om dit naar buiten te brengen", aldus Nick.

De teleurstelling zat er wel goed in. Zo deelde Nick dat hij dacht dat ze als duo nog alle kanten op hadden gekund. "Nu nog, na 16 jaar, konden we nog een heel mooi nieuw concept neerzetten. Ik denk ook dat we dat over een aantal jaar nog steeds hadden kunnen doen."

Ongemakkelijk

De twee ontkenden bovendien alle roddels en geruchten over mogelijke ruzies en bad blood. Toch leek host Eva Jinek dat niet helemaal te geloven. "Het valt me heel erg op dat jullie elkaar niet aankijken", stelde Eva nog, maar daar werd op gereageerd met: "Moet dat dan?"

Ook de kijkers wisten niet helemaal wat ze van het interview moesten maken. "Wat ongemakkelijk dit", klinkt het op Twitter. De komende tijd moeten Nick Schilder en Simon Keizer in elk geval nog met elkaar door één deur voor hun laatste reeks optredens en de serie afscheidsconcerten.

Hun vriendschap zal de breuk wel overleven, deelden de twee nog. "We zijn het er over eens dat we het anders hadden gewild, maar een vriendschap kan dan nog gewoon blijven staan." Aha!

Bron: RTL Boulevard | Beeld: Brunopress