Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Robbert Rodenburg over zijn liefdesleven: 'Ik vind het moeilijk om me kwetsbaar op te stellen'

'Ik wil graag de controle hebben.'

European premiere for HOUSE OF THE DRAGON

Hij won Expeditie Robinson 2021 en heeft groot succes met zijn YouTube-series Open Kaart en Terug naar Toen. Tijd voor Grazia om eens open kaart te spelen met presentator en acteur Robbert Rodenburg (24).

De ware

We weten weinig over Robberts liefdesleven. Date hij eigenlijk wel? “Ik date zeker, maar ik heb daar bewust altijd weinig over gedeeld op Instagram. Ik heb om me heen bij vrienden die bekend zijn gezien wat het met je relatie kan doen als je die wél publiekelijk deelt; mensen kunnen daar heel obsessief mee omgaan. Er worden zoveel broodjeaapverhalen de wereld in geslingerd waarvan ik weet: dit klopt van geen ene kant. Wat mezelf betreft, er zijn de afgelopen jaren echt wel mannen geweest die ik leuk vond. Maar ik dacht dan: ik heb hiervoor gekozen, maar ik wil niet dat iemand die dat niet heeft kapot wordt geschreven. Misschien dat ik het deel als ik een serieuze vriend krijg, maar de ware is nog niet per se voorbijgekomen.”

Podcast

Ook legt hij voor eens en altijd uit of hij en zijn beste vriend Daan een stel zijn, zoals veel mensen denken. “We maken daar vaak grapjes over. Hij vertelde me laatst nog dat hij haast niet meer kan afspreken via de datingapp Grindr, want elke keer als hij een leuke jongen aanspreekt, krijgt hij te horen: ‘Jij bent toch het vriendje van Robbert?’ Ik snap wel dat het verwarrend is, want we gaan samen op vakantie en vieren kerst bij elkaars ouders, maar we zijn echt alleen maar vrienden. We werken momenteel samen aan een podcast en daaruit zal heel duidelijk blijken dat we geen stel zijn.”

Tien-plus

Maarre, is hij überhaupt wel op zoek naar een relatie? “Ik ben er niet naar op zoek; ik vind daten en mezelf kwetsbaar opstellen voor een man best moeilijk. Ik wil graag de controle hebben en op het moment dat ik heel verliefd ben, kan dat mij totaal uit balans brengen. Soms is dat het waard als ik iemand heel erg leuk vind, maar ik denk ook vaak: nee, nu is niet het moment. Mijn leven is op dit moment oprecht een tien. Met een man erbij kan dit een tien-plus worden, maar zonder ben ik ook heel blij en content. De meest irritante vraag die mensen mij kunnen stellen is: ‘Maar Robbert, jij bent zo’n leuke jongen, waarom heb jij dan nog geen vriend?’ Alsof een relatie de norm is om gelukkig te zijn. Ik denk dat je moet zorgen dat je helemaal happy bent met jezelf, ik wil mijn geluk niet laten afhangen van iemand anders.”

Dit artikel is onderdeel van een interview met Robbert Rodenburg uit de nieuwste Grazia. Benieuwd naar zijn geheim achter de serie Open Kaart, zijn ervaringen met Expeditie Robinson en hoe hij de toekomst voor zich ziet? De nieuwste Grazia ligt vanaf woensdag 31 augustus in de winkels!

Bron: Grazia | Interview: Jill Waas | Beeld: BrunoPress

Showbizz
  • AMSTERDAM, 11-08-2022, Beurs van Berlage European premiere for HOUSE OF THE DRAGON in the Beurs van Berlage in Amsterdam. FOTO: Brunopress/Patrick van Emst Op de foto / On the photo: Robbert Rodenburg