Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Waarom het nemen van een head spa steeds populairder wordt

Heb jij 'm al op TikTok voorbij zien komen?

Some well needed me time

Een bezoekje brengen aan de spa, alleen voor je hoofdhuid? Mais oui! Op TikTok zien we steeds meer mensen voorbijkomen die zweren bij een head spa voor een mooie bos healthy hair.

Overtollig vuil

Je zit misschien te denken, waarom zou ik mijn hoofdhuid verzorgen, ik maak 'm toch al schoon met shampoo? Misschien gebruik je zelfs weleens een olie om in de wortels van je haar in te masseren, maar daar houdt het vaak ook wel op. Toch kan deze van oorsprong Japanse behandeling erg goed voor je zijn. De head spa focust namelijk op het verzorgen van de hoofdhuid om zo problemen als haarverlies en roos op te lossen.

Reset

Naast het uurtje relaxen, is het dus ook ergens goed voor. Vooral mensen die door veel stress minder sterk haar hebben of zelfs hun haar verliezen, kunnen baat hebben bij een Japanse head spa, vertelt Sandra Chiu, eigenaar van een wellnesscentrum in Brooklyn, aan Allure. Door middel van het stomen van de scalp, het grondig schoonmaken van de hoofdhuid en het masseren van de nek heb je een full spa day, die dus nuttig kan zijn om je hoofdhuid weer even helemaal te resetten.

@xiaobing_yau128 Head therapy spa #relievestress #relievepain #headach #relax #tiktok ♬ original sound - Chinese herbs head spa

De behandeling

Een head spa begint vaak met het bekijken van de hoofdhuid met een close-up camera, waardoor je kunt zien hoeveel overtollig talg er is opgebouwd in je haarzakjes. Vervolgens wordt de behandeling natuurlijk aangepast op wat jouw haar en hoofd nodig hebben. Er worden bijvoorbeeld essentiële oliën aangebracht, waarna je wordt gemasseerd, je haar wordt grondig gereinigd en een masker zal worden aangebracht. Daarna wordt er weer met de camera naar je hoofdhuid gekeken en zul je zien dat die een stuk schoner is. En een blije hoofdhuid betekent blij haar.

Cultuur

Chiu geeft aan dat het vaak het geval is dat westerlingen 'Aziatische tradities als intrigerend en aanlokkelijk zien'. "De manier waarop we dingen doen in Azië is in het Westen vaak populair - kijk naar jade-rollen, Gua Sha, enzovoort. Meestal wordt deze interesse gevolgd door cultural appropriation, dus ik ben erg blij dat de head spa veel aandacht krijgt als een Aziatisch gewortelde praktijk."

Bron: Marie Claire, Allure | Beeld: iStock

Beauty
  • Shot of a beautiful young woman getting a head massage at a spa