TikTok-trend: een volledige make-up-look met alleen lippenstift

Hmmm...

TikTok blijft een bron van inspiratie. Soms inspiratie voor briljante beauty- en make-up hacks die we zeker willen testen. En soms inspireert het ons vooral om de video creators vooral niét na te doen. Nu is er weer zo’n trend, waar we nog niet helemaal over uit zijn: een volledige make-up-look met alleen je lippenstift. Uh, wat?

Lippenstift-look

Let’s be clear: we hebben het hier niet over een minimalistische look waar je barefaced maar met een statement-kleur op je lippen de deur uitgaat. Het gaat hier om een totale look met alles erop en eraan – alleen in plaats van oogschaduw, highlighter en blush, gebruik je dus je lippenstift.

Proef op de som

Beauty-influencer en make-up guru Helin Doski besloot de trend te testen. “Dit wordt een leuke”, deelt ze van tevoren al. Met een donkere gloss voor haar contour, roze- en oranjetinten als under eye concealer, en een frisse rood als blush, begint ze vol vertrouwen aan de challenge.

@helinndoski

Reply to @rouje_ full face of makeup using ONLY lipstick?! #makeup #foryoupage

♬ original sound – Helin Doski

In deel twee is Helin eerst blij verrast door hoe goed de contour te blenden valt, maar al snel wordt de look toch wel…vrij rood. Hierom besluit de guru een béétje te cheaten, en brengt ze een laag foundation aan over de lippenstift. Een donkere tint voor een accent rond de ogen, een glitter-gloss als highlight, en natuurlijk een tint en gloss voor de lippen.

@helinndoski

Reply to @anjali_.21 i did NOT expect it to turn out like that 😅😅 #makeup #makeupchallenge

♬ original sound – Helin Doski

What the hell guys…Ik heb het net afgepoederd en het ziet er zó goed uit”, deelt ze uiteindelijk.

Reacties

In de reacties zijn de meningen, ondanks de flawless look, toch verdeeld. “De highlight is zo pretty!“, reageert iemand. Maar een andere volger vraagt zich af: “Ben je niet bang dat je huid last krijgt van een breakout?”. Ook vraagt iemand zich af of de hele look niet ontzettend ‘sticky’ is. Tja.

Wij houden het voorlopig bij lippenstift op onze lippen en hooguit als blush…maar who knows: wellicht zien we deze lippenstift-looks binnenkort overal terug!

Bron: NSMBL | Beeld: iStock

Laatste nieuws