Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

John Travolta reageert op overlijden Olivia Newton-John

'Mijn liefste Olivia, jij maakte al onze levens zo veel beter.'

Olivia Newton-John Dies At 73

Gisteravond kwam het treurige nieuws naar buiten dat Olivia Newton-John op 73-jarige leeftijd heen is gegaan. De actrice is overleden aan borstkanker en dat komt hard aan bij haar voormalig collega's. John Travolta heeft inmiddels op haar overlijden gereageerd.

Borstkanker

De actrice, die bekend staat om haar rol als Sandy in Grease, leed al lang aan borstkanker. Haar familie maakte het nieuws gisteren bekend op haar Instagrampagina. “Olivia Newton-John (73) is vanochtend vredig overleden op haar boerderij in Californië, omringd door familie en vrienden”, viel er te lezen. “We vragen iedereen om de privacy van de familie te respecteren in deze moeilijke tijd.” Ze laat haar man John Easterling en dochter Chloe Lattanzi achter.

Grease

In 1992 werd er borstkanker vastgesteld bij Olivia. Ze werd genezen verklaard, maar helaas keerde de ziekte twee keer terug. Ze deelde veel over haar ervaring met plantengeneeskunde. De Olivia Newton-John Foundation zal verder gaan met onderzoek doen naar plantengeneeskunde en kanker. In 2020 werd ze zelfs door Koningin Elizabeth benoemd tot ‘Lady’, vanwege haar bijdrage aan goede doelen, kankeronderzoek en entertainment.

De actrice brak door met haar rol als Sandy in de film Grease, waarin ze naast John Travolta speelde. In 2019 kropen ze ruim 40 jaar na de film nog één keer in de huid van Danny en Sandy door samen op te treden op de openingsavond van Meet ‘N Grease, een Grease-meezingevenement. Haar overlijden komt als een grote schok voor haar voormalig collega.

John Travolta

De acteur heeft op Instagram een emotioneel bericht geplaatst, waarin hij Olivia eert. "Mijn liefste Olivia, jij maakte al onze levens zo veel beter. Jouw impact was ongelofelijk", schrijft de acteur bij een oude foto van Olivia. "Ik houd zo veel van je. We zullen elkaar weer zien en allemaal weer samen zijn. De jouwe vanaf het eerste moment dat ik je zag, voor altijd! Jouw Danny, jouw John", aldus John.

Bron: Elegance, NU.nl | Beeld: Brunopress

Showbizz
  • Olivia Newton-John Dies At 73 John Travolta and Olivia Newton-John Circa 1980's -PICTURED: Olivia Newton-John -LOCATION: New York USA -DATE: 8 Aug 2022 -CREDIT: Ralph Dominguez/Media Punch/INSTARimages.com