Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Zomerhoroscoop 2022: dít kun je verwachten op het gebied van happiness

De sterren voorspellen!

Zorg jij deze zomer voor die positieve summer vibe in je omgeving? Of is het tijd om veranderingen aan te brengen in je leven? In Grazia’s Zomerhoroscoop vertellen we je wat de sterren voor jou in petto hebben op het gebied van happiness.

Waterman (21 januari – 19 februari)

Saturnus zorgt deze zomer voor een serieuze noot en dat maakt het soms lastig om ongedwongen in het leven te staan. Dit speelde vooral in juni, wanneer deze planeet retrograde (terug) ging lopen. Het is goed om je hiervan bewust te zijn en dit patroon te doorbreken. Ga juist stappen wanneer je er geen zin in hebt of neem extra vrij, dan ga je je in no time een stuk vrolijker voelen.

Vissen (20 februari – 20 maart)

Je doet jezelf een groot plezier wanneer je deze zomer tijd vrijmaakt voor meditatie en spiritualiteit. Je tankt er heerlijk van bij, waardoor je nog fitter aan het najaar kunt beginnen. Volg een workshop of lees boeken over inspirerende, spirituele en psychologische onderwerpen, het zal absoluut bijdragen aan een heerlijke, gelukkige en relaxte zomer. Gun jezelf dat.

Ram (21 maart – 20 april)

Planeet Jupiter maakt je optimistisch, enthousiast, spontaan en vol vertrouwen. Je zit deze zomer dus top in je vel. Wat je ook van plan bent, je durft risico’s te nemen en er vol voor te gaan. Je hebt het gevoel alles aan te kunnen. Zolang je niet overdrijft of over je fysieke grenzen heengaat, is dit prima. Anders werkt deze invloed juist averechts.

Stier (21 april – 20 mei)

Je voelt je het meest ontspannen wanneer je weet wat er staat te gebeuren en je je daarop kunt voorbereiden. Helaas word je hier deze zomer flink in uitgedaagd. Het kan turbulent en roerig worden en compleet onvoorspelbaar. Wanneer je de voordelen ervan in kunt zien, kun je er alsnog van genieten.

Tweelingen (21 mei – 21 juni)

Deze zomer is het belangrijk dat je een aantal dingen voor jezelf op een rijtje zet. Laat alle facetten van je leven de revue passeren: je carrière, relatie, leefstijl en vriendschappen. Check wat heeft gewerkt en wat niet. Dat helpt je om rust te vinden en te genieten van de zomer. Het kan helpen het een en ander op te schrijven, zodat je er in het najaar positief mee verder kunt.

Kreeft (22 juni – 22 juli)

Vanwege alle toffe ontwikkelingen zit je regelmatig top in je vel. Dat komt ook omdat je kunt genieten van de kleine dingen. Je bent deze zomer dus regelmatig happy. Juist omdat je weet dat het leven ook anders kan zijn, ben je je hier extra van bewust. Hier inspireer je anderen mee. Je zorgt in je omgeving voor een positieve summer vibe.

Leeuw (23 juli – 23 augustus)

Je houdt van de zomer, dat is helemaal je ding. Het kost je geen moeite om te relaxen of te genieten. Op vakantie gaan geeft een extra dimensie aan je geluksgevoel, het is dus aan te raden om dit te doen. Dat hoeft niet een exotische bestemming te zijn. Ook in Nederland kun je luxe plekjes vinden.

Maagd (24 augustus – 22 september)

Je wordt deze zomer flink met jezelf geconfronteerd. Dat is pittig, maar is uiteindelijk wel de start van een betere toekomst. Je komt erachter wat je werkelijk wil en wat en wie je los wil laten. Op die manier kom je er ook achter wat je gelukkig maakt. Wanneer je dat serieus oppakt, kom je als gelukkiger mens de zomer uit dan dat je erin ging.

Weegschaal (23 september – 22 oktober)

Omdat je voor je gevoel je leven op de rit hebt en je relatie in goed weer verkeert, ben je meestal gelukkig. In juli kunnen er wat onverwachte obstakels plaatsvinden in je leven en dat haalt je tijdelijk uit balans. Gelukkig heb je lieve vrienden en een fijne partner die je hierin opvangen, waardoor je er snel weer overheen bent. Geniet met name in augustus van je lief, je vrienden en een vakantie.

Schorpioen (23 oktober – 22 november)

Je zit goed in je vel. Dat komt doordat je gelukkig in de liefde bent en ook omdat je veel meer zelfvertrouwen hebt. Je twijfelt niet meer aan jezelf, je weet inmiddels wel wat je waard bent. Ook ben je deze zomer meer in staat om te genieten. Van sex, vakantie, een date of samen met vrienden chillen op een terras. Dat voelt super en het maakt je intens gelukkig.

Boogschutter (23 november – 21 december)

Niet alles verloopt naar wens in je leven, waardoor je soms somber kunt zijn. Je hebt het gevoel dat je in een ratrace terecht bent gekomen. Dit trek je soms niet en wanneer je relatie stroef verloopt, voel je je af en toe best down. Onderzoek wat je anders wilt en kijk wat je kunt doen om het veranderen. Pak dat ook écht aan, en je voelt je snel weer krachtiger worden.

Steenbok (22 december – 20 januari)

Planeet Pluto zorgt voor een serieuze, ernstige noot. Dat verdwijnt deze zomer niet. Hierdoor ben je niet altijd even goed in staat om te relaxen. Je maakt je regelmatig zorgen en ziet de toekomst somber in. Wat kan helpen, is focussen op wat wel goed gaat in je leven en waar je wel van geniet. Verleg je aandacht naar het positieve en dan ben je in no time een stuk vrolijker!

Tekst: Esther van Heerebeek – Het 12e Huis | Beeld: Emily in Paris