Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Zó voel jij je zelfverzekerd in je kleding

Wij delen onze beste tips!

Kleding kan ontzettend veel doen voor je humeur en zelfvertrouwen. Soms sta je verschillende outfits op een dag te passen voor de spiegel en lijkt het maar niet te lukken om je lekker te voelen. Andersom voel je je soms extra geweldig omdat je helemaal happy bent met wat je aanhebt. Kleding kan je zelfvertrouwen dus absoluut een boost geven. Tijd om eens kritisch naar de kleding in je kast te kijken en ervoor te zorgen dat je wél zelfvertrouwen hebt en straalt in je outfit.

Het begint bij de basis

Een goede basis voor je kledingkast begint bij het ondergoed. Een lekker zittende onderbroek en goed passende bh zijn heel belangrijk. Niet alleen zodat je de juiste ondersteuning krijgt en zodat het lekker zit, maar ook omdat je kleding beter tot z'n recht komt. Wat je onder je kleding draagt is hierbij dus minstens zo belangrijk. Kies voor kwaliteit in plaats van kwantiteit, zoals bijvoorbeeld Tommy Hilfiger ondergoed. Je kunt beter iets meer uitgeven aan producten van kwaliteit. Die gaan langer mee en op de lange termijn betaal je daar dan in verhouding minder voor.

Draag kleding die past bij jouw figuur

Ieder lichaam is uniek. Maar goed ook, het zorgt ervoor dat we allemaal zijn wie we zijn. Maar helaas zijn er nog maar weinig kledingmerken waarbij je met ieder figuur terechtkunt. Dat betekent dat sommige merken of trends voor jou nu eenmaal niet haalbaar zijn. Ook moet je meestal wat langer op zoek naar een geschikte broek of top die wel bij je lichaam past. Om je zelfverzekerd te voelen in kleding is het ook heel belangrijk dat het gewoon goed zit en jouw figuur goed laat uitkomen.

Sommige mensen dragen bijvoorbeeld wijdvallende kleding om hun lichaam te verhullen. Terwijl je veel beter voor wat strakkere kleding kunt kiezen zodat je rondingen mooi uitkomen, die mogen namelijk gezien worden! Je lijkt meestal juist groter dan dat je bent als je losvallende kleding kiest. Let daarnaast ook niet te veel op de maten van de kleding, dit is zo merkafhankelijk. Waar je bij de ene winkel een maat 40 draagt, heb je bij de andere 44 nodig. De ene maat is de andere niet.

Blijf bij jezelf

Kleding is erg onderhevig aan trends. Elk seizoen hangen er weer de meest hippe, trendy items in de winkels. Sommige passen wel bij je en sommige ook helemaal niet. Blijf daarin vooral bij jezelf. Ben jij helemaal happy met die fantastische top die je al drie jaar met veel plezier draagt? Blijf die dan ook vooral dragen. Kom je een leuke nieuwe trend tegen die je helemaal fantastisch vindt, maar past het simpelweg niet bij je? Laat die dan vooral voor wat het is. Om je lekker te voelen in kleding moet het bij je passen. Kies dus voor jezelf en niet per se voor wat er in de mode is.

Ga op zoek naar jezelf

Dat niet iedereen bepaalde trends kan hebben, is dus duidelijk. Veel beter kun je daarom je eigen stijl ontwikkelen. Dit is vaak een kwestie van uitproberen en kijken naar totale outfitmissers uit het verleden of juist kledingstukken waar je je helemaal geweldig in voelde. Hoe ouder je wordt, hoe beter je jezelf kent en hoe meer je ook je eigen stijl gaat ontwikkelen. Je hoeft niet mee te gaan met wat de rest doet, maar doe wat je zelf wilt. Zolang jij je er maar goed in voelt, straal je dat ook uit naar de buitenwereld. Uiteraard veranderen je smaak en stijl ook door de jaren heen. Ga daar vooral in mee en draag niet alleen maar wat je een paar jaar geleden ook droeg.

Kies de juiste kleur

Ieder persoon heeft een bepaald kleurtype. De ene kleur haalt je helemaal op, de ander zorgt ervoor dat je er heel flets of grauw uitziet. Het moet passen bij je huidskleur en de kleur van je haar. Om je zelfverzekerd te voelen in je outfit moet je dus kiezen voor een kleur die je goed staat en die je ophaalt in plaats van naar beneden haalt. Vind je het lastig om te bepalen welke kleur bij jou past? Dan kun je eens kleuradvies vragen van een professional. Samen bepalen jullie dan wat jouw kleurtype is. Erg handig tijdens je toekomstige shop sessies. Zo weet je namelijk direct naar welke rekken je toe moet lopen en welke je alvast kunt vermijden.

Beeld: Pexels