Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Mart Hoogkamer heeft weer een 'stabiele' relatie met zijn vader

Hun band was niet altijd even goed, maar de laatste tijd zien ze elkaar geregeld.

Volkszanger Mart Hoogkamer kennen we allemaal van het nummer Ik Ga Zwemmen. Hij heeft bij LINDA. een boekje opengedaan over de tijd die vooraf ging aan zijn succes. Daarin vertelt hij onder andere dat zijn jeugd 'zowel gelukkige als heel moeilijke momenten' heeft gekend.

Vaderrol

Mart is opgevoed door zijn moeder, die alles van hem weet. "Dat laatste komt omdat mijn vader - die vroeger trouwens ook zong - nogal met zichzelf worstelt. Soms was hij hele periodes uit beeld. Dan nam ik thuis voor mijn broertje de vaderrol op me en probeerde ik ook mijn moeder te helpen en te beschermen", zegt hij in een interview met LINDA.

Uit elkaar

De liefde voor muziek heeft Mart wel duidelijk van zijn vader. Marts vader was vroeger een kindster, maar raakte die carrière helaas kwijt door een combinatie van alcohol en verkeerde mensen om zich heen. Het huwelijk van Marts ouders leed eronder en ze besloten twee jaar geleden uit elkaar te gaan. "Toen ik nog thuis woonde, probeerde ik altijd te bemiddelen. Maar nadat ik weg was, had ik er geen grip meer op", aldus de zanger.

Goed contact

De scheiding was lastig voor Mart, maar inmiddels heeft hij er vrede mee. "Nu zeg ik: ze zijn allebei beter af. Het heeft mijn moeder rust gegeven." Ook heeft hij stabiel contact met zijn beide ouders. Zijn vader is er op grote momenten, zoals bij zijn shows in Ahoy, telkens bij. Volgens Mart is hun relatie nu dan ook 'stabiel'. Good for him!

Bron: RTL Nieuws | Beeld: BrunoPress