Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Zomerhoroscoop 2022: dit kun je verwachten op het gebied van vriendschap

Dit hebben de sterren te zeggen over jouw vriendschappen.

Is het goed voor je om wat meer tijd met je vriendinnen door te brengen? Of raak je een paar vrienden kwijt? In Grazia’s Zomerhoroscoop vertellen we je wat de sterren voor jou in petto hebben op het gebied van vriendschap.

Waterman (21 januari -19 februari)

Je vrienden zijn je redders in nood deze zomer! Vooral wanneer je zelf weinig initiatief toont of niet echt ergens zin in hebt. Zij weten je te prikkelen. Vooral de maand juli wordt top en is absoluut een aanrader om op vakantie te gaan. De kans dat je dan nieuwe mensen ontmoet is groot en dat maakt alles een stuk leuker. Langzaam maar zeker ga je intens van de zomer genieten.

Vissen (20 februari – 20 maart)

Je laadt altijd op wanneer je omringd wordt door vrienden of familie. Dat is deze zomer niet anders. Toch is het goed om je af en toe terug te trekken om te mediteren en bij te tanken. Op die manier kun je heerlijk jezelf zijn wanneer je wel weer bij je vrienden bent. De kans is groot dat je in augustus inspirerende nieuwe contacten opdoet.

Ram (21 maart – 20 april)

Hoewel je graag onder vrienden bent, heb je er ook geen moeite mee om dingen alleen te doen. Integendeel, daar heb je soms juist behoefte aan. Vooral vanaf eind juli, wanneer planeet Jupiter retrograde (terug) gaat lopen. Dan trek je graag je eigen plan. Het gekke is juist dat je dan plots nieuwe mensen ontmoet. Onverwacht en dat maakt het bijzonder. Wil je iets ondernemen met vriendinnen, doe dit dan in juli of begin augustus.

Stier (21 april – 20 mei)

Er kunnen de nodige twists plaatsvinden in je vriendenkring deze zomer. Er vallen vrienden af en er komen onverwacht vrienden bij. Het lijkt alsof er een frisse wind door je sociale leven waait. Weet dat dit positief is, zie het niet als verlies. Iedereen maakt een persoonlijke groei door en bij iedere fase horen soms weer andere vrienden. Deze zomer ben jij aan de beurt, laat het gebeuren.

Tweelingen (21 mei – 21 juni)

Ook je vriendschappen neem je onder de loep. Niet iedereen resoneert meer met je. Het is belangrijk dat je er eerlijk over bent, vooral naar jezelf. Wat je nodig hebt, zijn echte vrienden waar je op kunt bouwen, mee kunt lachen en kunt vertrouwen. De planeten beloven wat dat betreft nog een toffe verrassing voor je deze zomer. Onverwacht ontmoet je iemand met wie je deze klik meteen hebt.

Kreeft (22 juni – 22 juli)

Het ziet er niet naar uit dat er nieuwe vrienden op je pad komen deze zomer en dat hoeft ook niet. Je geniet juist intens van de vrienden die je al hebt en je weet dat je hiermee een fijne kring mensen om je heen hebt met wie je veel lol kunt hebben. Lekker samen een terrasje pakken of een weekendje weg: er valt genoeg te lachen en te genieten om er een onvergetelijke tijd van te maken.

Leeuw (23 juli – 23 augustus)

Je vrienden zijn ontzettend belangrijk voor je. Je bent volledig in je element wanneer je met vrienden op een terras zit of op vakantie gaat. Het maakt eigenlijk niet

uit waar je bent, zolang je maar niet alleen bent. Vooral in augustus kom je wat dat betreft aan je trekken. Schenk alleen evenveel aandacht aan je relatie, dat is tenminste fair.

Maagd (24 augustus – 22 september)

Je hebt een aantal goede vrienden waar je deze zomer echt op kan leunen. Je komt erachter wie je echte vrienden zijn en dat is soms confronterend. Dit wordt voor jou niet de meest makkelijke zomer, maar wel een leerzame. Zeker wanneer je openstaat voor de waarheid en die onder ogen komt. Dan kun je het najaar in met een duidelijk doel voor ogen. Besef welke vrienden een toevoeging zijn in je leven en wie niet en trek dan je conclusies.

Weegschaal (23 september – 22 oktober)

Vrienden zijn ontzettend belangrijk voor je als Weegschaal. Alleen zijn is niet je ding, dat probeer je steeds weer te vermijden. Toch is het soms goed om even alleen te zijn. Om na te denken wat je graag zou willen en gebeurtenissen voor jezelf op een rijtje te zetten. Dat brengt innerlijke rust. Zoek in juli vaker het gezelschap op. Regel een barbecue thuis of spreek af op een zonovergoten terras. Dat wordt feest.

Schorpioen (23 oktober – 22 november)

De planeten laten niet meteen nieuwe vriendschappen zien, wel een verdieping in de vriendschappen die je al hebt. Dat voelt vertrouwd en fijn. Je hebt toffe gesprekken met elkaar en die zijn soms ook diepgaand. Zo heb je niet alleen de nodige fun met elkaar, je krijgt er ook nog nieuwe inzichten door. Je voelt vooral veel dankbaarheid voor de prachtige mensen in je leven.

Boogschutter (23 november – 21 december)

Voor je vrienden heb je niet altijd tijd en dat is balen. Zelf vind je dat ook niet fijn en toch loopt het zo. Gelukkig neemt niemand je het kwalijk, iedereen heeft het druk. Toch is het vooral in juli en augustus aan te raden tijd met elkaar door te brengen. Hier laad je echt van op en dan besef je weer hoe belangrijk je vrienden voor je zijn.

Steenbok (22 december – 20 januari)

Het is goed om regelmatig met je vrienden af te spreken. Gesprekken zullen je goed doen, zeker wanneer je je zorgen maakt. Humor en het nodige relativeringsvermogen maken je dag snel weer goed. Vooral in juli heb je de nodige feestjes, borrels of barbecues. Haal hier nieuwe inspiratie uit en laad je op, zodat je de zomer positiever beleeft.

Tekst: Esther van Heerebeek – Het 12e Huis | Beeld: Sex Education