Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Zo leuk: met deze app maak je van je telefoon een analoge camera

Wij zijn fan!

Een wegwerpcamera meenemen naar een festival of met een analoge camera in de tas op stedentrip is superleuk. Toch kan het best onhandig zijn om weer een extra camera mee te nemen, om over het gedoe met rolletjes nog maar te zwijgen. Maarre, tegenwoordig kunnen we voor elk probleem een app downloaden!

Realistisch

AnalogApp maakt van jouw telefoon een analoge camera. Hoe leuk! Je kiest voordat je aan een rolletje begint een filter, schiet in 20 foto's het rolletje vol, laat de foto's ontwikkelen en krijgt ze daarna thuisgestuurd op Fuji-fotopapier. En dat met je eigen telefoon! Daar komt geen Polaroid-camera aan te pas. Enne, als je een foto hebt genomen kun je 'm natuurlijk niet meer terugzien. Net als bij een echte analoge camera, wel zo realistisch!

Old school

Als je je telefoon bij je hebt, heb je de camera mee, zonder extra gewicht. En je hoeft nooit meer naar de winkel om rolletjes te laten ontwikkelen en vervolgens een paar dagen later weer op te halen. Daarnaast heb je wel die old school-feel, maar niet de slechte kwaliteit van sommige wegwerpcamera's of analoge camera's. Het is ook nog eens goedkoper dan iedere keer een nieuwe wegwerpcamera halen.

Herinneringen

Een rolletje laten ontwikkelen en thuisbezorgen kost in Nederland 14,95 en binnen een week heb je ze in huis. Zo kun je al die mooie herinneringen verzamelen in een mooi fotoboek, in plaats van dat ze op je telefoon blijven staan en je er nooit meer naar kijkt. Zo herkenbaar... Rennen naar de App Store of Google Play voordat je op vakantie gaat dus!

Bron: Upcoming | Beeld: Pretty Little Liars