Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Dit is waarom TikTokkers massaal hun foundation met water mengen

Say what?!

Pamper time is the closest experience to heaven on earth

Het lijkt haast alsof TikTokkers iedere week wel met een nieuwe beautyhack komen. De ene hack is succesvoller dan de ander, dat geven we direct toe. Maar er gaat nu een nieuwe lifehack rond voor je beauty-routine die zelfs een seal of approval krijgt van verschillende MUA's. Oeh!

Foundation

Het is (letterlijk) de basis van elke make-up-look: een goede foundation. Of je nu gaat voor full coverage of een meer natural glow: dikke kans dat dit item niet ontbreekt op je beauty shelf.

Maar hoe breng je die precies aan? Met je vingers, een kwast, een blender... how about via een glas water? Yes, je leest het goed: volgens een nieuwe beautyhack krijg je namelijk een extra luminous look als je je foundation eerst met een hoop water mengt. Verschillende TikTokkers hebben de hack getest, en het lijkt inderdaad te werken.

Water

De hack werkt als volgt: neem een klein glaasje water, spuit hier een hoop foundation in, en roer het even rond. Gooi vervolgens het water eruit, houd de foundation op je hand, en breng aan op je gezicht zoals je gewend bent. Het resultaat? Een dewy huidje die ook nog eens extra transfer-proof is. Beauty-TikTokker Rachel Rigler legt uit hoe het werkt.

https://www.tiktok.com/@rachelrigler/video/7102430190353157422?

Beauty-legende

Maar zij is niet de enige die deze geweldige hack heeft ontdekt. Niemand minder dan Huda Kattan, van Huda Beauty, neemt de proef namelijk op de som. Als legendarische make-up-expert is zij echter wel iets kritischer.

View this post on Instagram

A post shared by Huda Kattan (@huda)"Dit voelt héél erg wasteful", vertelt ze terwijl ze haar foundation in een glas water doet. En natuurlijk is Huda een echte expert, en vergelijkt de lifehack dus direct met haar regular foundation-routine. "Het voelt wel alsof ik aan de ene kant iets meer luminosity heb dan aan de andere kant", moet Huda toegeven over de beautyhack. De transferhack laat overigens geen duidelijk verschil zien.

"Dit werkt op zich wel, maar ik vind het wel een beetje complicated, een beetje gross, en een beetje wasteful", benadrukt de make-up-expert. "Maar ik zal toegeven: deze hack werkt."

Bron: Byrdie | Beeld: iStock