Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Jaimie Vaes: 'Voor het eerst durf ik weer te zeggen dat het goed gaat'

'Dan zag ik bij vriendinnen het verdriet in hun ogen en dacht ik: hoezo laat je dit toe?'

Jaimie Vaes heeft een zware break-up achter de rug, die tot overmaat van ramp ook nog eens vól in de spotlights plaatsvond. Grazia sprak de beauty en moeder van Lío over de zware periode waar ze uitkomt, waar ze nu staat in het leven, en hoe ze de toekomst voor zich ziet.

Rust

Ze heeft er een echte rollercoaster op zitten de afgelopen maanden. Dit zien we ook in haar show Jaimie: In The Vaes Lane. Maar ondanks alle struggles, staat Jaimie tegenwoordig toch weer een stuk positiever in het leven.

"Ik voel me veel sterker; het klinkt als een cliché, maar tijd heelt gewoon heel veel. Ik zal niet zeggen dat ik er al voor honderd procent ben, maar mijn gedachtes en mijn gevoel als ik wakker word, zijn niet meer dáár. Die zijn in het heden en ik focus me nu op leuke, positieve dingen. Na alles wat er gebeurd is, krijg ik vaak de vraag hoe het met me gaat. Voor het eerst durf ik te antwoorden: ‘Het gaat goed.’ Dat was hiervoor wel even anders."

Buitenstaanders

Ook vertelt ze openhartig over de reacties die ze kreeg op haar relatie. "Als je er zelf niet emotioneel bij betrokken bent, kun je niks over zo’n situatie zeggen. Ik snap echt wel dat mensen oordelen, als buitenstaander zou ik waarschijnlijk hetzelfde hebben gedaan. Ik heb vroeger ook weleens tegen vriendinnen gezegd: 'What the fuck doe jij hier nog?' Dan zag ik het verdriet in hun ogen en dacht ik: hoezo laat je dit toe?"

Maar het is heel anders om zelf caught in the middle te zijn, legt Jaimie uit. "Je gaat aan jezelf twijfelen en bent ook bang om alleen te zijn. Pas als je eruit hebt durven stappen en door een hel bent gegaan, besef je dat je beter af bent alleen."

Vooruitblikken

Gelukkig gaat het nu dus weer hartstikke lekker met de trotse mama van Lío. "Ja, het derde seizoen van mijn eigen serie Jaimie: In The Vaes Lane is nu te zien bij discovery+ en ik heb net mijn eigen sieradenlijn uitgebracht. GOULD’21 bestaat uit belly chains, enkelbandjes en chokers."

"Het is natuurlijk ook fijn om Lío bij me te hebben", deelt ze. "Het is zo'n lekker ventje, ik ben echt trots op hem!" En over een paar jaar tijd? Dan hoopt de zakenvrouw dat ze de wereld aan het veroveren is met haar eigen producten. En: "Dan heb ik samen met Lío een vaste plek gevonden waar we ons allebei heel erg thuis voelen – waarschijnlijk in het buitenland, ergens met een zonnetje erbij", besluit ze.

Dit artikel is afkomstig uit een interview met Jaimie Vaes uit de nieuwste Grazia. In het volledige gesprek vertelt ze onder meer over hoe ze omgaat met negatieve reacties online, of ze nog gelooft in de liefde, en hoe ze nu naar zichzelf kijkt. Grazia #5 2022 ligt vanaf morgen in de winkels.

Bron: Grazia #5 2022 | Interview: Jill Waas | Fotografie: Martika Avalon | Styling: Nelleke Strijders @ Wow-Ibiza | Haar & make-up: Jo Mackay