Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Trend du moment: micro-miniskirt

Durf jij voor de micro-miniskirt te gaan?

Is het een brede riem of het rokje van je zesjarige nichtje? Nee, het is een micro-miniskirt, dé zomertrend van het moment. Van Nicole Kidman tot Zendaya en van Coco Jones tot Sydney Sweeney: steeds meer celebs omarmen de micro-miniskirt. Jij straks ook?

Micro-miniskirt

Kort, korter, kortst, dat is de bizarre zomertrend die de micro-miniskirt heet. Een rokje met zo weinig centimeters dat je even twijfelt of je niet gewoon een riem uit het rek trekt. We zagen ’m al op de catwalk bij Miu Miu, Diesel en Dion Lee, en nu dus ook op terrassen en in parken. Toegegeven, het is wel lef hebben om dit ultrakorte rokje te dragen. Effe lekker in het gras gaan zitten is eigenlijk geen optie. Maar dat kan celebs als Hailey Bieber, Bella Hadid, Hunter Schafer, Emily Ratajkowski en Kiernan Shipka, die al in deze trend gespot zijn, niet zo veel schelen. Ze gebruiken het stukje stof om op een zomerse dag beeldig door de stad te paraderen.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Zendaya (@zendaya)

Ook de modebladen pikken de hype op: Zendaya droeg de Miu Miu micro-miniskirt in haar shoot voor Interview Magazine en de bijna 55-jarige Nicole Kidman trok ’m aan toen ze poseerde voor de cover van Vanity Fair. Eerlijk is eerlijk, ze kan het hebben, maar wij laten deze trend – die letterlijk weinig om het lijf heeft – toch even aan ons voorbijgaan. Durf jij wel voor de micro-miniskirt te gaan?

Tekst: Jill Waas | Beeld: BrunoPress