Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Watch out: deze 4 red flags kun je beter niet negeren tijdens het daten

Aii...

Wordt het steeds serieuzer tussen jou en je datepartner en twijfel je nog een beetje aan zijn intenties? Geen zorgen! Wij kunnen je hierbij helpen. Er zijn namelijk een aantal signalen die je beter niet kunt negeren tijdens je dates.

Geen hoogte krijgen

Natuurlijk wil je na een paar dates niet meteen al over het belangrijke woord 'relatie' hebben, dat snappen we. Het wordt alleen wel erg moeilijk als je na een paar maanden nog steeds niet weet waar je aan toe bent. Misschien is je date wel helemaal nog niet toe aan een vaste relatie, dat kan. Probeer dit alleen wel bespreekbaar te maken. Dit scheelt namelijk een hoop gedoe en twijfels. Als jij wél behoefte hebt aan een serieuze relatie, heeft daten natuurlijk geen zin. Vraag dus gewoon waar jullie staan.

Familie en vrienden

We snappen dat je het spannend vindt om je nieuwe geliefde voor te stellen aan je familie. Er is een kans dat je geliefde niet direct in de smaak valt bij een aantal familieleden, maar het wil wel wat zeggen als je familie én vrienden hem/haar totaal niet zien zitten. Als dit het geval is, probeer dan om je geliefde van een andere kant te zien en ga bij familie en vrienden na waarom ze hem/haar niet zo leuk vinden. Je weet namelijk wat ze zeggen: liefde maakt blind.

Meningsverschillen

Partners zijn het niet altijd met elkaar eens, dat is nou eenmaal zo. En dat is totaal niet erg, misschien zorgt het wel voor een beetje gezonde spanning in jullie relatie. Soms is het gewoonweg niet anders en zullen jullie moeten accepteren dat jullie het niet over alles eens zullen worden. Zolang jullie elkaar blijven begrijpen is er niks aan de hand en zit het meestal wel goed.

Geen initiatief tonen

Ben jij altijd degene die afspraakjes moet inplannen en doet jouw geliefde dit helemaal niet? Dan is dit absoluut een signaal die je niet zou moeten negeren tijdens het daten. Dit betekent namelijk dat hij/zij totaal geen initiatief neemt, waardoor je hoogstwaarschijnlijk erg onzeker wordt over jullie relatie. Wees dus niet bang om dit bespreekbaar te maken en als hij niet wil veranderen, zegt dat vaak al genoeg.

Bron: Dingen voor Vrouwen | Beeld: Dynasty