Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Wenkbrauwen net geharst? Smeer dan déze zalf om irritatie te voorkomen

Good to know!

Brit Awards 2015 - Arrivals

We love strakke en fresh geëpileerde wenkbrauwen. Je kunt ze natuurlijk zelf epileren, maar soms is het ook fijn om lekker naar de schoonheidsspecialiste te gaan. Wel zit er één nadeel aan het epileren of harsen van je wenkbrauwen. De kans is namelijk heel erg groot dat je huid geïrriteerd raakt, en dat wil je natuurlijk niet.

Onrustig

We've all been there: je hebt je wenkbrauwen net laten doen en voelt meteen jeuk opkomen. Rode plekken, irritaties, het is allemaal erg vervelend. Epileren en harsen kan nou eenmaal zorgen voor een onrustige huid. Gelukkig is er een schoonheidstip die zoveel mogelijk kan voorkomen dat je huid geïrriteerd raakt.

Om de geïrriteerde huid meteen goed te behandelen, is het de noodzaak om zalf te smeren. En niet zomaar een zalf: zinkzalf. Smeer die niet op de haartjes, maar op de huid zelf. Het gaat roodheid tegen, het werkt ontstekingsremmend en het is tegelijkertijd een anti-jeuk middel.

Voorkomen beter dan genezen

Als je denkt dat je de zinkzalf meteen moet gaan smeren: nope. Je moet namelijk eerst wachten totdat de bultjes zichtbaar worden. Voel jij goed aan dat je huid al geïrriteerd is zonder dat er bultjes zijn, dan is voorkomen natuurlijk beter dan genezen. Nadat je voor het eerst de zinkzalf op je huid hebt gesmeerd, is het even aankijken hoe lang en hoe vaak je de zalf moet gebruiken. Je merkt het namelijk zelf het beste wanneer je huid gevoelig of geïrriteerd raakt.

Allergische reactie

Krijg je een allergische reactie of merk je dat je huid de zinkzalf onprettig vindt? Dan moet je meteen stoppen met het smeren van zinkzalf. Als je merkt dat je huid is meegeharst tijdens de behandeling, is hij dus beschadigd. Als dit het geval is, wordt aangeraden om juist geen zinkzalf te gebruiken. Extra tip: als je snel last hebt van rode bultjes, kun je de zinkzalf ook tussen schurende bovenbenen of je bikinilijn smeren. Heb je dit niet in huis, dan helpt Sudocrem ook goed.

Bron: Dingen voor Vrouwen | Beeld: BrunoPress

Beauty
  • Cara Delevinge attends the BRIT Awards 2015 at The O2 Arena on February 25, 2015 in London, England. (NOTE: EDITORIAL USE ONLY) *** Local Caption ***