Back to the 90’s: het blow-out kapsel maakt een comeback

We love it!

Anno 2022 zijn we helemaal in de ban van de nineties. Zo zijn scrunchies al een hele tijd niet weg te denken uit de winkels (en ons haar) en leek zelfs de dunne wenkbrauw een comeback te maken. Enne, ook het iconische blow-out kapsel die we onder andere bij Rachel Green in Friends zagen maakt dit jaar een comeback.

Blow-out

In de jaren negentig was het kapsel van Jennifer Aniston in Friends al ontzettend populair. Iedereen wilde zo’n lange bob met zijscheiding en lichtere voorste plukjes. Ruim vijftien jaar later is dit iconische kapsel weer terug van weggeweest, maar dit keer in een moderner en vooral volumineuzer jasje.

Sterren van nu, zoals Kim Kardashian en Beyoncé, worden massaal met de coupe gespot. Enne, wij moeten zeggen dat zo’n volumineuze blow-out hen práchtig staat.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Chris Appleton (@chrisappleton1)

Inmiddels heeft het iconische kapsel ook zijn weg gevonden naar social media als Instagram en TikTok, waar menig influencer de hairdo al heeft gecreëerd. Wij zijn fan!

@aannaprimaveraa If you only take one thing from my account take THIS 💘 #velcrorollers #hairrollers #90sblowout #hairstyle #hairtok ♬ EVERYBODY WNATS TO RULE THE WORLD – sophi ❤️❤️❤️

Zo ga je te werk

Wil jij zelf dit prachtige nineties kapsel creëren? Dat is makkelijker dan je denkt, zo laat TikTok-gebruiker Anna Primavera zien. Zij gebruikt een aantal krulspelden om haar haar te krullen. Vervolgens knijpt ze haar lokken wat uit met haar handen. Het resultaat? Een volumineuze blow-out á la Rachel Green.

Lukt het niet met alleen krulspelden? Je kunt ook een föhnborstel gebruiken. Gebruik de föhnborstel om je haar handdoekdroog te maken en te krullen. Vervolgens speld je de lokken vast met rollers. Als alle lokken geföhnd zijn, laat je de rollers nog een halfuur zitten en you’re good to go!

Bron: NSMBL | Beeld: TikTok, BrunoPress

Laatste nieuws