Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Zóveel zonnebrand moet je gebruiken om je huid goed te beschermen

Good to know!

Skin care. Sun protection. Woman apply sun cream. Woman With Suntan Lotion On Beach In Form Of The Sun. Portrait Of Female With  Drawn Sun On A Shoulder. Suncream. Girl Holding Moisturizing Sunblock.

Summer is coming! We kunnen steeds vaker genieten van zonnige dagen en aangename temperaturen. Een goede zonnebrand kan dan ook niet ontbreken. Maarre, hoeveel zonnebrandcrème moet je eigenlijk gebruiken om je huid goed te beschermen?

Smeren, smeren, smeren

We weten inmiddels allemaal dat het belangrijk is om goed te smeren met zonnebrandcrème. Niet alleen in de zomer, maar eigenlijk elke dag. Al is een goede SPF in de zomer natuurlijk wel extra belangrijk. De meeste vrouwen gebruiken echter veel te weinig zonnebrand. Niet handig, want de hoeveelheid die je gebruikt is een bepalende factor bij de mate waarin jouw huid is beschermd tegen UV-straling. Heb jij geen idee hoeveel je moet gebruiken? Geen zorgen, we've got your back! 

Te weinig

Een paar keer sprayen, even goed uitsmeren en voilà: je bent ready voor een middagje zonnen. Zo denken de meeste mensen, maar niks blijkt minder waar te zijn. Veel ladies gebruiken namelijk, wellicht onbewust, te weinig zonnebrand tijdens het insmeren. Het gevolg? Je huid pakt de SPF-bescherming die de verpakking belooft niet op, waardoor je minder goed beschermd bent en sneller verbrandt.

Niet te weinig product gebruiken dus. Staat genoteerd. Maar hoeveel moet je dan wél gebruiken? Dr. Jetse Ultee stelt dat je ongeveer 2 milligram zonnebrand op iedere vierkante centimeter van je huid moet aanbrengen om de SPF te halen die op de verpakking staat. Maarja, om je lichaam nou te gaan opmeten en in vierkante centimeters te verdelen...

Theelepels

Dat wordt een ingewikkelde rekensom. Daarom maken we het iets concreter door de hoeveelheid in theelepels om te zetten. Met deze stelregel zou je dan uitkomen op ongeveer een halve theelepel zonnebrandcrème voor je gezicht. Voor je hals heb je ook een halve theelepel nodig. Twee volle theelepels ben je al snel kwijt als je je armen en schouders goed wilt insmeren. Ook voor je borst, buik en rug heb je twee royale theelepels SPF nodig, net als voor je voeten en benen. Good to know! 

Bron: NSMBL | Beeld: iStock