Zo vind je de juiste balans in het moederschap

Vier bekende en onbekende moeders over hoe zij de perfecte balans vinden tussen het moederschap, werk, hobby's, sporten en hun relaties.

Lees ook

Om het moederschap te vieren slaan Cabau Lifestyle en Grazia de handen ineen en nodigden we vier moeders uit voor een bijzondere shoot. Want hoe zorg je voor wat me-time als moeder? En hoe vind je de perfecte balans tussen het moederschap, je werk en je andere hobby’s?

Fulltime job

Om extra stil te staan bij het moederschap nodigden Cabau Lifestyle en Grazia vier moeders mét hun kids uit voor een bijzondere shoot, waarbij niet alleen mooie momenten werden vastgelegd, maar ook besproken. Zoals alle vier moeders maar al te goed weten, is moeder zijn een fulltime job. En hoewel het moederschap ontzettend veel voldoening geeft, kan het ook lastig zijn om de juiste balans hierin te vinden. Daarom vroegen wij de moms hoe zij dit doen.

Voldoende me-time

Petra (54) heeft zich als moeder lange tijd weggecijferd voor haar dochters Femke (26) en Sabine (23). “Ik heb wel een tijd gehad dat ik dacht: ik ben er alleen maar voor mijn kinderen, maar daar ben je ook moeder voor. Die tijd komt er wel weer een keer voor mij denk ik dan. En die is er uiteindelijk ook gekomen”, vertelt ze openhartig. Die balans heeft ze gevonden door weekendjes weg te gaan of met haar partner een weekje op vakantie te gaan. “Dan kom je tot rust en dat is ook heel lekker af en toe. Wij wonen in een mooi gebied, dus als ik een stukje wandel op de dijk kom ik ook tot rust. Af en toen zorgt een stukje in de auto rijden er ook voor dat het allemaal een beetje zakt.”

Ook Ann Dominique (31) merkt dat ze af en toe een momentje voor zichzelf nodig heeft. De moeder van Fallon (2) is gewend om 24/7 met haar dochter te zijn, maar kan ook enorm genieten van de nodige me-time. Dan gaat ze bijvoorbeeld naar de kapper, een schoonheidsspecialiste of even gezellig lunchen met vriendinnen. “Dan zorg ik dat Fallon naar de oppas gaat, naar mijn ouders of schoonouders, en dat ik dan ook echt lekker veel tijd neem voor mezelf en daar geniet ik dan ook extra van.” Daarnaast pakt ze elke avond als Fallon naar bed is even een momentje om tot rust te komen. “Ik ga dan lekker douchen en mijn gezicht reinigen. Daarna ga ik beneden een kopje thee drinken en dan doe ik vaak mijn eigen serie aan. Dat is echt wel mijn momentje.”

Thirza met haar drie dochters | Beeld: Alessa Photography

Genoeg rust nemen

Thirza (37) is moeder van drie prachtige dochters, Amélie (9), Isabel (6) en Louise (5), maar daarnaast is ze ook nog een drukke ondernemer én studeert ze kruidengeneeskunde. Voor haar is het heel belangrijk dat ze voldoende rust neemt. “Vroeg naar bed, redelijk vroeg opstaan, dingen goed plannen en dan red ik het wel”, vertelt de busy bee. “Slapen staat op nummer één, daarna genoeg water drinken en eten.” Daarnaast vindt Thirza het belangrijk dat haar huis opgeruimd is. “Voor mij is dit echt een voorwaarde en ik merk duidelijk verschil in de start van de dag wanneer ik dit niet doe.” Immers: a messy room equals a messy mind.

Verder zorgt Thirza voor voldoende me-time, vooral ’s ochtends. “In de ochtend heb ik altijd een uur voor mijzelf nodig, voordat de meiden wakker worden, om de dag rustig te beginnen. Voor een theetje, om te douchen, voor yoga en om nog wat andere dingen te doen”, legt de mom uit. “Dat uurtje zonder kinderen geeft mij tijd om te landen.”

Batterij opladen

Van bezoekjes aan de schoonheidsspecialiste tot even lekker een boek lezen en van ontspannende yoga tot een uurtje sporten: er zijn talloze manieren waarop je als moeder tot rust kan komen. Zangeres Kelly Beukers haalt haar energie vooral uit haar werk: optreden. “Als ik moet optreden, dan sta ik op het podium en treed ik op voor een paar duizend man. Dan ben ik ook echt even geen moeder”, vertelt de mom van tweeling Jackson en James (2). “Het is heel fijn om dat contrast te hebben, even geen moeder zijn. Dan kom je terug, is je batterij weer opgeladen en ben ik weer moeder.” Kelly heeft inmiddels een fijne balans gevonden tussen het moederschap en haar werk, maar dit is lang niet altijd zo geweest. “Ik heb er lang over gedaan, maar nu zijn ze twee jaar en heb ik het wel een beetje gevonden”, vertelt ze openhartig.

Wat Kelly verder helpt om energiek te blijven voor zichzelf én voor haar kids, is gezond leven. “Ik vind het fijn om lekker in mijn vel te zitten en om lekker te sporten, genoeg te slapen en gezond te eten”, aldus de mom. “Zo zit ik lekker in mijn vel en dan heb ik ook meer energie voor de kinderen. Voor mij is het dus wel een voorwaarde om te sporten en gezond te eten.”

Wil je meer weten over het viertal moeders? Lees de complete verhalen op de website van Cabau Lifestyle. En kijk zeker rond op Grazia, want wij hebben nog veel meer inspirerende verhalen van de vier moeders en hun prachtige kids gedeeld.

Summer Bloom Challenge | Beeld: Alessa Photography

CABAU App

Als moeder kun je soms het gevoel hebben dat vierentwintig uur in een dag lang niet voldoende is om het moederschap, je werk, je hobby’s en je relaties hoog te houden. Sporten? Dat komt dan al helemaal op een laag pitje te staan. Toch is het juist als moeder heel belangrijk om fit te blijven, zowel fysiek als mentaal. Hierdoor zit je een stuk lekkerder in je vel, waardoor je gelijk meer innerlijke rust en balans ervaart. Met het fijne gevolg dat je meer tevreden bent met jezelf en je lichaam en je meer zelfverzekerdheid ervaart.

Om jou helemaal mentaal én fysiek fit te krijgen voor de zomer, heeft Cabau Lifestyle talloze workouts en gezonde recepten voor je klaarstaan in de CABAU App. Geen uren sporten of alleen teren op een paar blaadjes sla, maar kleine veranderingen die jou gaan helpen your best self te worden. Van een 10-minute power legs workout, een morning glory workout of een yoga class tot aan een collagen smoothiebowl en een groente boost wrap. Samen met vrienden, familie en andere appleden kun je je favoriete recepten delen. Een app voor body, mind & food. Ben jij klaar voor een leven vol body confidence en inner peace?

Clear Protein Drink

Wat je deze zomer een handje gaat helpen, is de gloednieuwe Clear Protein Drink van CABAU. Dit zomerse en frisse drankje maak je makkelijk door water met de Clear Protein Drink te mengen in de prachtige Bloom Waterfles. Anders dan de reguliere eiwitshakes, lijkt dit drankje meer op limonade. Het bevat echter wel veel eiwitten en is laag in suikers, wat jou gaat helpen om jouw doelen te bereiken en weer lekker in je vel te zitten. De Clear Protein Drink laat je genieten van de zomer terwijl je bewuste keuzes maakt en hierdoor bezig bent met een bewuste mindset. Fan? Cabau daagt je online uit om jouw Clear Protein Drink met de hashtag #IDRINKIT te drinken en de beleving van een frisse mocktail door middel van het unieke en gezonde drankje te ervaren. Cheers!

De Clear Protein Drink en de Bloom Waterfles | Beeld: Alessa Photography

Cabau Lifestyle

Cabau Lifestyle is opgericht vanuit de missie om een plek te vormen voor vrouwen waar ze elkaar kunnen inspireren en motiveren. Een plek waar elke vrouw zichzelf mag en kan zijn, maar ook waar elk verhaal telt en elk verhaal uniek is. Met de Cabau Lifestyle community via de app, de besloten Facebook-groep Bloom Talk en de overige social mediakanalen wordt deze ‘plek’ gevormd. Balans tussen Body & Mind vormt de basis van de Cabau Lifestyle. Opgericht door Yolanthe Cabau, is Cabau Lifestyle is een levensstijl waarin fysieke gezondheid en mental wellbeing de basis vormen.

Beeld: Alessa Photography

Laatste nieuws

Zie ook