Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Ricky blikt terug op Eating With My Ex met Jaydi

'Ik wilde niet bekvechten op tv.'

Even gezellig tafelen met je ex is niet iets waar de meeste mensen om staan te springen. Toch kozen voormalig Temptation Island-deelnemers Ricky en Jaydi daar wel voor. Maar waarom besloten ze eigenlijk mee te doen aan Eating With My Ex? 

Meedoen aan Eating With My Ex

“Twee à drie weken nadat het uit was werden we benaderd om mee te doen aan Eating With My Ex”, begint Ricky als we met hem bellen. “Het idee kwam niet vanuit onszelf, maar uiteindelijk hebben we het er samen over gehad. Wij dachten: hoe erg kan het zijn om samen uit eten te gaan? Bovendien zou het nog zo’n twee maanden duren voordat de opnames begonnen. We hadden destijds nog afspraken over onze hondjes dus we zagen elkaar regelmatig, en we waren niet slecht uit elkaar gegaan. We dachten daarom: dit kunnen we wel.” 

Opnames

Hoewel Jaydi en Ricky elkaar nog regelmatig spreken vanwege de honden, is er toch een bepaalde spanning als de dag van de opnames aanbreekt. “Dat brengt altijd wel een bepaalde spanning met zich mee”, verklaart Ricky. “Het is toch anders. Tijdens de opnames bespreek je toch heel andere dingen dan je normaal zou doen.” 

Het gesprek tussen Jaydi en Ricky verliep niet helemaal zoals de wakeboarder in eerste instantie had gehoopt. Dit kwam doordat hij vlak voor de opnames een gesprek met zijn ex-vriendin had over een onderwerp dat hem niet bepaald beviel. Over welk onderwerp het ging wil Ricky niet kwijt. “Omdat ik voor aanvang van de opnames info van haar had gekregen die ik niet heel prettig vond, had ik op dat moment wel een heel ander gesprek met Jaydi willen voeren. Maar je wil bepaalde dingen privé houden, en ik ben niet iemand die alleen maar wil bekvechten op televisie. Dat past niet bij mij. Ik probeerde het daar wel netjes te houden.” 

Toch was het voor Ricky niet per se awkward om tegenover zijn ex te zitten. “We bleven vriendelijk en ik ken haar goed; ik schaam me nergens voor bij haar. Ook niet op tv. Dus ik vond het niet ongemakkelijk.” 

Reden breuk

In het programma bespreken de twee kort waarom het uitging. Hoewel het erop neerkwam dat ze allebei andere levensstijlen hadden, was dat niet de enige reden waarom het uitging. “De andere reden waarom het uitging, wil ik niet vertellen. Dat is te privé. Het is in elk geval niet aan mij om daar meer over te vertellen.” 

“Maar dat we andere energielevels hadden is ook een reden waarom het uitging. Ze wilde veel meer feesten dan ik; dat begrijp ik ook. Maar zij was veel vaker thuis dan ik. Ik zat de hele dag op kantoor en dan wil ik ’s avonds thuis zijn. Tuurlijk hoef ik niet elke avond op de bank te zitten, maar omdat ik net een nieuwe baan had, was ik na een werkdag redelijk kapot. Ik snap dat ze dat saai vond, maar ik dacht dan weer: misschien moet je een baan zoeken. Zo valt er van beide kanten weer wat te zeggen.” 

Perfecte plaatje

Als Jaydi en Ricky tijdens het programma een bord krijgen waarop staat ‘Wij waren het perfecte plaatje’, reageert Ricky met dat ze nog steeds het perfecte kunnen zijn. Stond hij er toen eigenlijk voor open om hun relatie opnieuw een kans te geven? “Op dat moment was het nog niet zo lang uit. Dus bij mij stond de deur – bij wijze van spreken – toen nog wel op een kier. Inmiddels zit de deur wel redelijk dicht.”

Geen behoefte aan contact

Hoewel hun etentje er tijdens Eating With My Ex vriendelijk aan toe ging, bleek er achter de schermen nog het een en ander te spelen. Zo werd aan het eind van de aflevering bekendgemaakt dat Ricky en Jaydi geen contact meer hadden, maar is dat inmiddels veranderd? “Omdat we samen twee hondjes hadden, hebben we ze nadat onze relatie uitging nog om de beurt bij ons gehad. Dat ging een tijdje goed. Totdat Jaydi er klaar mee was. Ze heeft toen haar hondje opgehaald en nu hebben we er allebei eentje. Daarna hebben we elkaar niet meer gesproken.” 

Hondje Biiba

Maar zou Ricky eigenlijk nog openstaan voor contact met zijn ex? “Nee, maar dat weet ze ook. Ik heb meerdere opnames van programma’s afgezegd, omdat zij er ook aanwezig zou zijn. Ik heb gewoon geen behoefte aan contact.” Duidelijk. 

Eating With My Ex is nu te zien op discovery+.

Beeld: Eating With My Ex