Kunnen Harry en Meghan hun reputatie nog redden?

'Ze hebben een leven zonder de macht van het paleis echt onderschat.'

Na hun veelbesproken exit uit de Britse royal family, leek het erop dat Harry en Meghan samen grootse toekomstplannen hadden. Maar met een familiereünie in zicht kan er eigenlijk maar één conclusie getrokken worden: van die plannen hebben we nog maar erg weinig gezien. Valt hun imago nog te redden?

Mooie deals, nul content

“Ze hebben een leven zonder de macht van het paleis echt onderschat”, stelt Tina Brown. De voormalig hoofdredacteur van Vanity Fair publiceerde onlangs het sappige boek The Palace Papers over de Britse royals, waarin natuurlijk ook het vertrek van Harry en Meghan uitgebreid aan bod komt. “Ze haatten de beperkingen van het paleis en de daarbij horende adviseurs, maar het is ook moeilijk om zonder ze te moeten. Het paleis kan alles voor je regelen wat je maar wilt. Dat is nu helemaal weggevallen.”

Op papier hebben Harry en Meghan sinds ze naar Californië verhuisden niet stilgezeten. Ze sloten deals met Netflix en Spotify naar verluidt voor meer dan 100 miljoen dollar. Ook tekende Harry een dikke boekdeal van 20 miljoen, en heeft het er alle schijn van dat Meghan ook zo haar soloplan klaar heeft met lifestyle-site The Tig. Maar Tina Brown is kritisch: “Dan kun je wel mooie deals sluiten, maar dan moet je ook iets maken. Ze hebben dan wel getekend, maar wat hebben we gezien? Niets.” Je hoeft immers geen fervent royalty-watcher te zijn om te weten dat het behoorlijk stil is rondom Harry en Meghan.

Terugkeer in Europa

Kortom, het wordt hoog tijd voor een beetje goed nieuws, en goede pers. Want hoewel er lovende reacties kwamen op Harry en Meghans tour d’amour door Den Haag, was er ook veel kritiek. Ja, ze gingen wel even bij oma Elizabeth langs. Maar werd het ook niet een keer tijd om de overige familiebanden weer eens aan te halen? Harry kreeg het verwijt dat hij op dit vlak zijn kop diep in ’t zand steekt.

Charles woest

Maar binnenkort is het tijd voor een familiereünie voor Queen Liz’s Platinum Jubilee. Gezellig en familiegezind, maar ook niet zonder commercieel belang, stellen insiders: Harry en Meghan weten ook wel dat alle ruzies met de royal family ze alleen maar verdere imagoschade zal opleveren. Ging het momenteel beter met hun eigen brand, zouden ze zich dan wel laten zien in de UK, waar niet iedereen op ze zit te wachten? Royalty-watcher Tom Bowers: “Met name Charles en William zijn nog steeds woest, vooral over wat er allemaal gezegd is in het interview met Oprah. Daarnaast vraagt het van Meghan heel wat moed om Kate onder ogen te komen na wat zij over haar heeft gezegd.” Met lood in de schoenen zou met name Meghan de trip tegemoet zien. “Ze vreest dat haar niets dan slecht nieuws wacht bij haar terugkeer op Britse bodem.” Aiii…

Dit artikel is deels afkomstig uit de nieuwste Grazia. Deze ligt nu in de winkels!

Bron: Grazia | Tekst: Claudia Witteveen | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws