Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Lange vlucht voor de boeg? Neem deze skincare producten dan mee

Good to know!

Beautiful young woman listening to music through the headphones in a private jet

Reizen met het vliegtuig is niet altijd even fijn voor je huid. Door de lucht kan je huid namelijk uitdrogen en dat wil je natuurlijk niet. Hoewel je maar weinig liquids mag meenemen, zijn een paar huidverzorgingsproducten zeker een must om in je handbagage te stoppen. Zo zorg je ervoor dat je huid niet uitdroogt. We verdelen ze onder in drie categorieën: reiniging, hydratatie en bescherming.

1. Reiniging

Heb je een lange vlucht voor de boeg? Dan raadt dr. Whitney Bowe, een gecertificeerde dermatoloog, aan om je huid tijdens de reis grondig te reinigen. “Als ik voor werk reis en make-up draag, verwijder ik mijn make-up met micellair water en een herbruikbare doek”, vertelt ze aan HuffPost. Hoe gemakkelijk een make-up doekje ook is: je kunt ze volgens Bowe beter links laten liggen. “Ze zijn ongelooflijk hard voor onze huidbarrière en, ondanks wat ze zeggen, niet de beste optie voor de planeet.”

2. Hydratatie

Als je huid eenmaal gereinigd is, is een goede hydratatie belangrijk om het uitdrogen tegen te gaan. Janet Allenby, de oprichtster van Allenby Cosmetic Dermatology, gebruikt hiervoor een handige waterspray op reisformaat. Door de verneveling van water bescherm je je huid en help je de natuurlijke hydratatie te behouden. Vervolgens gebruikt ze een hyaluronzuur dat onmiddellijk het water naar de huid trekt en helpt vast te houden. “Ik hou van het gevoel en de manier waarop het snel absorbeert zonder plakkerig aan te voelen”, aldus Allenby.

3. Bescherming

Iedere dermatoloog is erover eens: zonnebrandcrème is ‘absoluut cruciaal’ tijdens lange vluchten. Ze raden zelfs aan om het in het vliegtuig te dragen en opnieuw aan te brengen als je een lange vlucht maakt – vooral als je een stoel bij het raam hebt. “Ik pas het ’s morgens vroeg toe op nachtvluchten of elke twee uur tijdens dagvluchten”, legt Bowe uit. Bij voorkeur gebruikt ze een lichte zonnebrandcrème, omdat die goed samengaat met een vitamine C-serum en een vochtinbrengende crème. We stoppen ze meteen in onze koffer!

Bron: Marie Claire | Beeld: iStock

Beauty
  • Young successful blonde woman sitting on a private jet and listening to music through headphones.