Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

De leukste tankini trends voor in de zomer

Flaneren aan het zwembad of aan het strand doe je deze zomer in een tankini.

Een tankini vormt de kruising tussen de bekende bikini en het badpak en is een steeds populairder wordend fenomeen om in van de zon en het water te genieten. Waarom is de tankini zo populair en van welke leuke trends omtrent dit stuk zwemkleding moet jij op de hoogte zijn? Wij delen de vijf leukste tankini trends met je.

Waarom kiezen voor een tankini?

Je bikini of badpak dit jaar verruilen voor een tankini brengt een aantal voordelen met zich mee:

  • Je voelt je snel comfortabel in een tankini, in tegenstelling tot een bikini waarin elke huidophoping zichtbaar is, door het langere bovenstuk dat over de buik heen valt. Hierdoor wordt de nadruk daar minder op gelegd en hoef jij je minder onzeker te voelen.
  • Het is eenvoudiger wanneer je even naar het toilet wilt of je snel moet omkleden dan een badpak, aangezien het onderste gedeelte niet vastzit aan het bovenstuk. Dit betekent dat je de losse items snel aan en uit kunt trekken.
  • Een laatste voordeel van de tankini is dat ze in veel soorten en maten te verkrijgen zijn, waardoor je altijd een model kunt vinden dat precies bij jou past. Zelfs wanneer je zwanger bent zijn er speciale items ontworpen, welke ook wel peekaboo tankini's worden genoemd.

Welke 5 trends op het gebied van tankini's zijn nu populair?

Een tankini biedt dus diverse voordelen voor vrouwen ten opzichte van een bikini of badpak. Welke 5 trends zijn er allemaal rondom dit stuk zwemkleding waar jij van op de hoogte moet zijn voor je jouw ideale zomerkleding bij elkaar gaat zoeken?

1. Printjes

Allereerst zijn printjes in zwemkleding helemaal in en je ziet deze overal terugkomen. Kies bijvoorbeeld voor een tankini in een gewaagde dierenprint of juist één met vrolijke streepjes of polkadots. Je kunt echter ook voor minder drukke patronen gaan, waarbij de print bijvoorbeeld alleen op de bandjes zit.

2. Felle kleuren

Opvallen doe je met felle kleuren, wat zowel effen als in een print verwerkt kan. Ga bijvoorbeeld voor knalblauw, groen, oranje of rood en ook geel is erg populair.

3. Push-up

Deze trend is terugkerend en zorgt ervoor dat je borsten groter lijken, wat een positief effect heeft op je zelfvertrouwen. Ook kan het voor meer ondersteuning zorgen. Een win-win dus!

4. Oversized

Een andere trend is tankini's die wijder vallen en dus minder van het lichaam laten zien. Dit maakt ze comfortabeler en je kunt ze nog steeds met toffe kleuren en printjes combineren om alsnog op te vallen deze zomer als je aan het strand of zwembad ligt.

5. Off-shoulder

Tot slot is de off-shoulder top bij zowel bikini's als tankini's een absolute hit, waarbij je kunt kiezen voor verschillende versies. Je kunt bijvoorbeeld gaan voor een top met slechts aan één kant een mouwtje of bandje of helemaal geen bandjes. Bij deze top wordt de hals en rug benadrukt, wat een sexy uitstraling geeft aan jouw strand- of zwembadoutfit. We like.

Beeld: Unsplash