Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Van de nieuwe collectie van Christian Louboutin krijgen we spontaan wanderlust

De nieuwe collectie staat volledig in het teken van Griekenland.

Net op tijd voor de zomer lanceert Christian Louboutin zijn gloednieuwe collectie. Dit jaar staat de exclusieve collectie vol cabas, loafers en high heels volledig in het teken van Griekenland en draagt dan ook heel toepasselijk de naam GREEKABA.

Griekenland als inspiratiebron

Another year, another adventure. Christian Louboutin lanceert deze zomer zijn gloednieuwe cabas aka handtassen voor de Fall/Winter 2022-collectie. De gloednieuwe GREEKABA-tas komt niet in één, maar in maar liefst twee exclusieve stijlen. Daarnaast mag ook een goed aanbod schoeisel – denk: high heels, sandalen, loafers en práchtige laarzen – natuurlijk niet ontbreken.

De Franse ontwerper liet zich voor deze collectie inspireren door het Griekse land en de Griekse zee. Elk exclusieve item weerspiegelt Christian op zijn avonturen door Athene en op een hedendaagse odyssee door de Cycladen. De ontwerper wordt daarbij bijgestaan door de fictieve Miss Tependris en haar trouwe poedel Pepe, die zijn ontworpen door illustrator Konstantin Kakanias. Door zijn speelse kunstwerken brengt deze zeer speciale samenwerking een eerbetoon aan het rijke culturele erfgoed en vakmanschap van de Middellandse Zee.

Zit 'm in de details

Zoals we inmiddels gewend zijn van het werk van Christian Louboutin, zijn zijn kunstwerken tot in de puntjes verzorgd. En dat is bij deze gloednieuwe collectie niet anders. Op de items van de GREEKABA-collectie vind je verschillende motieven en tekeningen in warme aardetinten en de kleuren blauw en wit. Zo zien we bijvoorbeeld hoe Christian zijn gastvrouw, Miss Tependris, een paar custom Christian Louboutin-schoenen aanbiedt. Op een andere tekening zien we dat het stel hun glas heft op de komst van de ontwerper.

Ja, the devil is in the details – of in dit geval wordt die stevig op afstand gehouden. De binnenkant van de cabas is gevoerd met een nieuwe en levendige LOUBIEYE-print die het traditionele 'blauwe oog' opnieuw verbeeldt, waarvan wordt aangenomen dat het de eigenaar beschermt tegen het boze oog. Kijken we naar de handvatten van de tassen, dan zien we satijnen en metalen parels die zorgen voor een klassieke touch. Ook de welbekende Caraspikes van Louboutin mogen natuurlijk niet ontbreken, al hebben ze voor deze collectie speciaal een Griekse make-over gehad. De spikes zijn nu matwit en doen denken aan de zuilen van de oude Griekse tempels.

Naast de klassieke cabas lanceert Christian Louboutin in deze collectie een handtas in een kleinere bucket-style. De CARASKY-tas met een nieuwe LOUBIPHORE-silhouet is geïnspireerd op de hoge en smalle proporties van oude Griekse amforen.

Goede doel

Zoals bij elke vorige cabas-collectie, zal een deel van de opbrengst worden geschonken aan een goed doel. Dit jaar kiest Christian Louboutin ervoor om 'Together for Children' te steunen: een Griekse non-profitorganisatie die kinderen en jongvolwassenen met een handicap en hun gezinnen steunt. De organisatie creëert op maat gemaakte educatieve programma's voor de kinderen, met als doel hen positief te laten denken, hun creativiteit te prikkelen en hun zelfexpressie te ontwikkelen – allemaal kernwaarden van Christian Louboutin.

Kinderen in nood helpen en er fashionable bij lopen deze zomer en in de seizoenen to come? De GREEKABA-collectie is vanaf 1 juni 2022 te koop bij geselecteerde boetieken en online. Kom maar op met die wanderlust!

Bron en beeld: Christian Louboutin, BrunoPress