Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Hilarische berichten op Twitter tijdens tweede halve finale Eurovisie Songfestival

Wij gaan stuk.

Gisteravond was het tijd voor de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival. Dit ging uiteraard gepaard met de meest bijzondere perfomances – en dat bleef ook bij kijkers niet onopgemerkt. Kijkers deelden massaal hilarische tweets op Twitter.

Tweede halve finale

Gisteren streden nog eens 18 landen om een plek in de grote finale van aanstaande zaterdag. Er zaten weer een hoop opvallende acts tussen, en dat is ook de kijkers thuis opgevallen. Op Twitter laten ze massaal weten wat ze van de bijzondere optredens vinden, wat zorgt voor een hoop hilariteit. Wij zetten een aantal leuke Twitter-berichten op een rij.

Leukste tweets

Zo zorgde deze act zowel voor associaties aan de McDonald’s in je kindertijd als de horrorfilm IT.

Van de afwas, tot snorkelen in het koraal.

Van Dua Lipa tot Willy Wonka, zie jij de gelijkenissen ook?

Verbinding verbroken

Een ander opvallend moment was dat commentatoren Jan Smit en Cornald Maas tijdelijk de verbinding verloren tijdens de show. Hierdoor was na afloop van Ierland niets te horen en werd Noord-Macedonië niet geïntroduceerd met feiten over de act. Al dacht Chantal Janzen dat er iets heel anders aan de hand was…

“De verbinding lag eruit. Sommige mensen blij, sommigen niet”, zei Jan Smit toen de verbinding weer was hersteld. Na de eerste halve finale bleek namelijk dat niet iedereen blij was met het commentaar van de zanger.

S10 in de finale

Onze eigen S10 heeft afgelopen dinsdag voor Nederland al een plek in de grote finale veiliggesteld. Het was ontzettend spannend, omdat Nederland pas als allerlaatste werd genoemd, maar we zitten erbij. Aanstaande zaterdag is het zover en zullen we weten welk land de winst pakt. Naast ons land, hebben Zwitserland, Armenië, IJsland, Litouwen, Portugal, Noorwegen, Griekenland, Oekraïne, Moldavië, België, Tsjechië, Azerbeidzjan, Polen, Finland, Estland, Australië, Zweden, Roemenië en Servië in de halve finales een finaleplek verdiend. Ook staan Spanje, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Italië en Duitsland zaterdag op het podium. Zij hoefden zich niet te plaatsen, omdat ze deel uitmaken van The Big Five. S10 is in de finale als elfde aan de beurt. Wij gaan duimen!

Bron: Tips en Weetjes | Beeld: BrunoPress