Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Iconische Pasticcino Bag van Weekend Max Mara krijgt Venetiaanse make-over

Onze nieuwe summer musthave is hier.

De Pasticcino Bag van Weekend Max Mara is al jarenlang een van onze favoriete tassen. Dit seizoen komt het Italiaanse modemerk met een speciale Venetiaanse versie van de iconische handtas.

Pasticcino Venezia

Voor op en top vrouwelijke mode met een eigentijdse twist kijken wij steevast naar de collecties van Weekend Max Mara. Ook dit seizoen komen de Italiaanse modetoppers weer met prachtige designs. Het paradepaardje is zonder twijfel de Pasticcino Bag Modello Venezia. In deze collectie wordt de iconische Max Mara-handtas ondergedompeld in Venetiaanse invloeden.

Als eerbetoon aan de glorieuze geschiedenis van Venetië op het gebied van textiel en glasproductie, is de Pasticcino Bag Modello Venezia-editie vervaardigd met prachtig textiel en kleurrijke glaskralen uit traditionele Venetiaanse fabrieken. Zo komt het textiel van textielfabriek Fortuny, die al zo'n eeuw lang de mooiste stoffen maakt, en werden de glaskralen door de gerenommeerde Gambaro & Tagliapietra gemaakt in Murano.

Wereldtournee

De gloednieuwe Pasticcino Bag is onderdeel van een nieuw seizoensoverschrijdend project van Weekend Max Mara dat volledig gericht is op de iconische handtas. "De Pasticcino Bag begint aan een ontzagwekkende wereldtournee die seizoen na seizoen ambachtelijke uitmuntendheid en ambachtelijke tradities zal ondersteunen", aldus het Italiaanse modehuis.

De eerste stop van deze wereldtour is dus Venetië, waar op 10 mei de Pasticcino Bag Modello Venezia werd gepresenteerd. Welke iconische steden nog meer hun handtekening op de Pasticcino Bag mogen zetten? Daar zullen we snel achter komen. Can't wait!

Bron en beeld: Weekend Max Mara