Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Science says: een bezoek aan een festival is goed voor je gezondheid

*koopt een extra ticket voor een festival*

Zon, drankjes, vrienden en fabulous outfits: wij zijn gek op festivals. Geef jij flink wat geld uit aan festivalkaartjes en sla je het liefst geen feestje over? Dan hoef je je daar niet heel druk om te maken. Een bezoek aan een festival blijkt namelijk heel goed voor je gezondheid. 

Onderzoek

Gezelligheid met je besties, lekker dansen, drankjes drinken en dat alles onder het genot van je favoriet muziek: veel mensen genieten volop van een festival. En het is niet alleen leuk om een dagje op een festivalterrein te vertoeven, het blijkt ook nog eens erg goed te zijn voor je gezondheid. Dat is gebleken uit wetenschappelijk onderzoek.

Maar waarom is een festival dan precies zo goed voor je gezondheid? Tijdens een festival beweeg je meer dan normaal, waardoor je veel calorieën verbrandt. Aan de andere kant zijn de drankjes en snacks die je op zo’n dag consumeert natuurlijk niet heel gezond. Maar doordat je veel beweegt, compenseer je dit ongezonde gedrag alweer voor een deel.

Depressie

Maar dat is niet het enige. Uit het onderzoek blijkt namelijk ook dat festivals de kans op een depressie verkleinen. Je cortisol niveau (het stresshormoon, red.) wordt namelijk verlaagd, waardoor je je kalmer voelt na een festival. Daarnaast kom je even uit de dagelijkse sleur, waardoor je weer beter kunt reflecteren op je eigen leven. Een festival bezoeken is dus niet alleen goed voor je fysieke gezondheid, maar ook voor je mentale welzijn. Tot slot word je ook gewoon blij van muziek. Muziek brengt mensen samen, waardoor je tijdens zo’n dag een fijn gevoel van saamhorigheid ervaart. Kortom: tijd om een extra festivalkaartje te scoren voor deze zomer!

Bron: Tips en Weetjes | Beeld: BrunoPress