Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Dit wisten wij niet: zo vaak zou je je beha eigenlijk moeten wassen

Whut?!

Gaat jouw beha iedere dag de wasmand in of draag je ‘m zonder moeite een aantal weken? Voor eens en altijd: dit zijn de eenvoudige regels voor het wassen van je beha.

Vuistregel

Als je eindelijk de perfect zittende beha hebt gevonden, wil je het liefst geen ander exemplaar meer dragen. Maar wanneer moet dit item eigenlijk gewassen worden? Je kunt een beha best lang dragen voordat-ie begint te geuren of er vies uit gaat zien. Ondertussen stapelen zich echter onzichtbare oliën, bacteriën en zweet op bij dit warme deel van je lichaam. De vuistregel is dan ook om een beha in de wasmand te doen als je hem drie keer hebt gedragen.

Zweet

De drie-keer-dragen-regel geldt alleen als je voornamelijk stilzit of lichte (huishoudelijke) activiteiten doet. Het is een ander verhaal als je sport of intensief beweegt. In dat geval wordt aangeraden om na iedere workout of activiteit het zweet uit je (sport)beha te wassen. Ook na een warme zomerdag is het verstandig om je beha niet nog een keer te dragen.

Niet te vaak wassen

Hoewel het idee van opgehoopte bacteriën niet zo fris aanvoelt, is het toch geen goed idee om je beha iedere dag in de was te doen. Vaak bestaat je lingerie uit delicate stoffen en door te vaak te wassen kan de kwaliteit er snel op achteruitgaan. Ook de verstelbare bandjes en versiersels kunnen niet al te veel wasbeurten verdragen. Was je beha’s dus altijd in een netje. Heel delicate materialen, zoals kant, kun je het beste met de hand wassen. Je kunt je beha ook af en toe uitspoelen in plaats van de wasmachine te gebruiken.

Bron: Dingen voor Vrouwen | Beeld: Mean Girls