Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Moederdag is on it's way: dit zijn de leukste dingen om met je mom te doen

Hier gaat je moeder sowieso blij van worden.

Moederdag staat voor de deur, dus dat is hét moment om je mom (of een ander moederfiguur) eens in het zonnetje te zetten. Nu kun je een duur cadeau aanschaffen, maar je kunt ook gewoon iets leuks gaan doen. Wij zetten daarom de leukste to do’s voor je op een rij. 

Biertjes proeven

Goed gezelschap, leuke spelletjes, lekkere hapjes en dat alles onder het genot van een heerlijk biertje. Het kan bij het TAPT festival in Leiden (en later in het land op nog veel meer locaties in Nederland). Voor de vijfde keer op rij vindt dit jaar het bierfestival plaats in Nederland. Tijdens TAPT schenken de aanwezige brouwerijen speciale biertjes (maar ook wijnen, als dat meer je ding is) en geniet je van de leuke activiteiten op het terrein. En hoewel de nadruk van zo’n bierfestival ligt op bier, is het voor niet-bierdrinkers ook leuk om te bezoeken. Proost, op Moederdag! 

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door TAPT (@tapt_festival)

Samen bingen

Het tweede seizoen van de hitserie The Wilds is vanaf 6 mei via Prime Video te bingen – en dat willen jij en je mom niet missen. In seizoen twee moet de groep tienermeisjes die gestrand zijn op een verlaten eiland zien te overleven, na de ontdekking dat wat er met hen gebeurt een sociaal experiment is. Dit seizoen verhoogt het drama en houdt je aan het lijntje, met de introductie van meer proefpersonen - een ander eiland van tienerjongens - die ook moeten vechten om te overleven onder het toeziend oog van de poppenspeler van het experiment.

https://www.youtube.com/watch?v=RPizrlQVXA0&ab_channel=PrimeVideo

Een stukje Frankrijk in Nederland

Het klinkt Frans, maar het is gewoon te bezoeken in Nederland: het digitale kunstcentrum Fabrique des Lumières. In dit kunstcentrum in Amsterdam kun je meeslepende exposities van klassieke, moderne en hedendaagse kunstenaars bewonderen, met op dit moment onder andere de creaties van Gustav Klimt. Fabrique des Lumières is een initiatief van het Franse bedrijf Culturespace, dat vooral bekendstaat om de oprichting van Atelier des Lumières – de digitale expositie die Emily (Lily Collins) en Gabriel (Lucas Bravo) in Emily in Paris bezochten. Een perfect uitje voor jou en je moeder. 

Hapje eten

Op zoek naar een culinair uitje voor jou en je moeder (of schoonmoeder, buurvrouw, beste vriendin, tante)? Dan zit je bij WSHS in Gouda goed. Boek het Woman of the World-arrangement en jij en je moeder worden vervolgens helemaal in de watten gelegd. Eerst met een fine dining experience bij restaurant Lizz, daarna met cocktails bij cocktailbar Coco en ’s ochtends – na een heerlijke overnachting – kunnen jullie genieten van een uitgebreid ontbijt in de Regentkamer en een bezoek aan Spa Gouda. Klinkt niet gek, toch?

Heb jij geen tijd om voor deze uitjes, of zit je krap bij kas? No worries, want ook een ouderwets ontbijt op bed of een zelfgebakken taart is nog steeds een perfecte manier om de persoon die jij als moeder ziet in het zonnetje te zetten. Wij wensen je alvast een fijne Moederdag!

Beeld: Gossip Girl