Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Trend alert: een wit pak is dé outfit van 2022

Dit hebben wij nodig.

Een oversized suit is een absolute must in elke garderobe, maar lange tijd spotten we deze toch vaak in donkere kleuren als zwart, donkerblauw en grijs. Voor de lente en de zomer mag het allemaal een stuk lichter. Een wit pak is namelijk helemaal on trend.

Zomers wit

Spring is here en dat betekent dat de donkere kleuren in onze garderobe plaatsmaken voor vrolijke en zomerse kleuren. Een kleur die ongetwijfeld zomer uitstraalt, is natuurlijk wit. Van crisp overhemden tot satijnen overslagjurkjes: dit jaar mag het allemaal witter dan wit. Enne, het lijkt erop dat menig modeliefhebber die memo heeft gekregen, want onze Instagram stroomt vol met de mooiste witte outfits.

Wit pak

Een absolute favoriet onder mode-influencers is zonder twijfel het witte pak. En nadat we onlangs ook Meghan Markle én Victoria Beckham in zo'n wit ensemble hebben gespot, zijn wij erover uit: een wit pak is hot.

Power suit

Trek je zo'n wit pak aan, dan kun je de klok erop gelijk zetten dat je wat hoofden doet omdraaien. Met zo'n white suit maak je namelijk gelijk een statement. Niet alleen straal je in zo'n wit ensemble ontzettend veel kracht uit, ook ziet het er enorm sexy uit if you ask us. 

Er zijn verschillende manieren waarop je een wit pak kunt dragen. Zo kun je 'm dragen met een opvallende top eronder zoals Leonie Hanne of met een bandeautop à la Pinar Hotiç. Voor een avondje uit kun je bra-free gaan zoals Sophie van Oostenbrugge (@gainsbybrains) of ervoor kiezen de blazer dicht te dragen. En hoewel je het wellicht niet gelijk zou zeggen, kun je een wit pak ook zeker casual dragen, zo laat Mode Rosa wel zien. Zij heeft haar lichte pak gecombineerd met een zwarte tanktop, een zwarte riem en gouden accessoires. Maak de look bijvoorbeeld af met All Stars of witte gympen en you're good to go.

Bron: Instagram | Beeld: BrunoPress, Instagram