Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

TikTok-hack: zo maak je een strakke jeans wijder

Dit is geniaal.

Heb je een probleem, dan heeft het internet ongetwijfeld de oplossing. Zo deelde Anna Nooshin onlangs al een geniale tip om wijde broeken beter te laten passen. Maarre, hoe zit het andersom eigenlijk? Hoe zorg je ervoor dat een te strakke jeans net iets wijder wordt?

Te strakke jeans

Als je hoopt nog een paar kilo's af te vallen, ligt je kledingkast er waarschijnlijk vol mee: jeans die net aan de krappe kant zijn. Je denkt: als mijn buikje weg is of als mijn benen iets dunner zijn, dan past die ene broek perfect. Maar remember: jij moet niet in je kleding passen, je kleding moet jou passen! Wacht daarom ook niet tot je bent afgevallen om die ene prachtige, ietwat te kleine jeans te dragen, maar zorg dat-ie nu past. Enne, gelukkig is daar een heel makkelijk trucje voor.

TikTok-hack

Het enige wat je nodig hebt is een te strakke jeans en een douche. Op TikTok deelt gebruiker Lily Schoknecht (@bug318_) hoe ze onlangs deze hack van haar grootmoeder uitprobeerde om een te kleine spijkerbroek iets groter te maken. En guess what? Het werkt!

https://www.tiktok.com/@bug318_/video/7075037137380937006?referer_url=https%3A%2F%2Fwww.nsmbl.nl%2F&referer_video_id=7075037137380937006&refer=embed

Wat je moet doen: trek je strakke jeans aan en ga hiermee zo'n drie à vier minuten onder de douche staan. Houd de natte spijkerbroek vervolgens nog zo'n dertig minuten aan om 'm goed uit te rekken. Daarna kun je de jeans uittrekken en aan de lucht laten drogen. Heel comfortabel is deze hack niet en je kunt 'm waarschijnlijk ook beter alleen in de zomer uitvoeren, but it works!

Niet in de droger

Van plan om gelijk met al je spijkerbroeken en spijkershorts onder de douche te springen? Let dan wel op dat je ze na deze hack niet klakkeloos weer in de wasmachine en droger gooit. Het beste is om jeans zo min mogelijk te wassen en de droger is uit den boze (behalve als je wil dat je broeken kleiner worden). Good to know.

Bron: NSMBL, TikTok | Beeld: BrunoPress