Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Downton Abbey-actrices Michelle Dockery en Laura Carmichael lichten tipje van de sluier op over tweede film

Binnenkort is het zover en draait de tweede Downton Abbey-film ein-de-lijk in de bioscoop. 

Door de pandemie werd de release van de Downton Abbey-film tot ons grote verdriet twee keer uitgesteld. Gelukkig komt dé datum eindelijk dichterbij en kunnen we het kostuumdrama binnenkort op het witte doek bewonderen. Om het wachten iets dragelijker te maken, onthullen actrice Michelle Dockery en Laura Carmichael wat details over A New Era. 

A New Era

De titel van de tweede Downton Abbey-film, die vanaf 28 april in de bioscoop draait, verwijst er al een beetje naar. Er breekt een nieuwe tijd aan, óók voor de zussen Lady Mary en Lady Edith. In de serie kregen de twee zussen het vaak met elkaar aan de stok, maar Mary en Edith lijken nu eindelijk een betere band op te bouwen. “Ze woonden jarenlang in hetzelfde huis. Dat hielp niet bepaald met hun band”, vertelt Michelle Dockery (Lady Mary) in een nieuwe video op Instagram. “Nu ze niet meer onder één dak wonen, kunnen ze zich verder ontwikkelen.”

Nieuw hoofdstuk

Ook Laura Carmichael (Lady Edith) vertelt dat de band van de Crawley-zussen nu stukken beter is. “Ze nemen het niet meer tegen elkaar op. Als in ‘Wie is de belangrijkste persoon in de eetkamer?’ De nieuwe film is een nieuw hoofdstuk voor hen beiden. Ze zijn allebei opgegroeid, ze hebben kinderen gekregen, ze hebben hun echtgenoten ontmoet en ze zijn zachtaardiger.”

“Ze hebben ook beiden te maken gehad met verlies”, vult Michelle aan. “Ik denk dat dat ook heeft geholpen om volwassen te worden. Maar zo nu en dan wordt er wel wat geplaagd. Het blijft familie.”

We kunnen niet wachten om de filmzussen weer op het witte doek te zien!

Bron: Instagram, Hello! Magazine, Beau Monde | Beeld: BrunoPress